Toppers starten in criterium te Landskouter.

Zondag 26 juli wordt er in Landskouter een wielercriterium georganiseerd voor de jeugdige renners.

De nieuwelingen en de junioren, zowel bij de dames als bij de heren, zullen er zich ten volle kunnen uitleven op een pittig parcours. Telkens moet de Rooberg beklommen worden. De eerste start wordt reeds om 10.30 uur gegeven en daarbij moeten meteen 14 rondjes van 2.7 km afgelegd worden. Onder de deelnemers zijn er heel wat talenten uit groot Oosterzele die aan de start zullen verschijnen. Katrijn De Clercq, die meervoudig Belgisch kampioene op de piste is, is op zoek naar haar eerste overwinning en winnen voor eigen volk zou een mooie beloning zijn. Maar daarvoor zal ze zich dubbel moeten plooien. Niemand minder dan de zilveren medaille van het WK van vorig jaar staat nl ook aan de start. Julie De Wilde uit Laarne , die ook nog eens meervoudig Belgisch kampioen tijdrijden is, zal eveneens willen meestrijden voor de overwinning. En bij de dames krioelt het van de toptalenten. Sara Maes uit Merelbeke, Jolien Van Coninckxloey en Gloria Van Mechelen zullen ook aanwezig zijn. Bij de dames nieuwelingen is het vooral uitkijken naar Febe Joris, eveneens een Belgisch kampioene, die concurrentie zal krijgen van Anna Vanderaerden, dochter van Gert.

Bij de heren nieuwelingen zal Balegemnaar Robben Beurms alles uit de kast willen halen. Ook bij de junioren is het uitkijken naar Thibault Fostier uit Scheldewindeke en naar de plaatselijke man, Gauthier Beeckman. Gauthier is heel regelmatig bezig na een vijfde en negende plaats, en zou heel graag voor eigen publiek op het podium staan. Maar ook hier zal de concurrentie bikkelhard zijn. Siebe Deweirdt en Stijn Degeest (beiden ex-Belgisch kampioen bij de nieuwelingen) evenals “de” man in vorm, Jelle De Clercq, zullen Gauthier het vuur aan de schenen leggen.

Het ziet er dus echt wel naar uit dat we in Landskouter de toppers van het huidige moment aan het werk zullen zien. De Top van het jeugdwielrennen. Een reden temeer dus om op zondag eens af te zakken naar het landelijke Landskouter. Koen Beeckman en zijn manschappen zullen verheugd zijn op uw aanwezigheid. Maar hou het safe. Ook hier op de koers geldt deze boodschap.

 

Starturen:

Nieuwelingen (U17) — 10.30 u. — 37.8 km (14 ronden)

Meisjes junioren + U17 — 13.30 u. — 48.6 km (18 ronden)

Junioren: 16.30 u.  — 59.4 km (22 ronden)