113 coronabesmettingen in Geraardsbergen sinds begin pandemie


Geraardsbergen. Voor het ganse koninkrijk Belgi ë zijn er de afgelopen week 1 586 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. De risico-index staat daarmee op 14 gevallen per 100 000 inwoners. Voor Geraardsbergen staat de index op drie en voor het arrondissement tellen we acht besmettingen per 100 000 inwoners. In Geraardsbergen zijn er sinds begin van de coronapandemie 113 besmettingen geregistreerd.

In Belgi ë zijn er sinds 23 juli 214 nieuwe COVID-19-besmettingen bijgekomen. De laatste drie dagen werden er 742 nieuwe besmettingen geregistreerd en de voorbije week loopt de teller op tot 1 586. De voorbije maand zijn er maar liefst 3 884 nieuwe gevallen geregistreerd, wat een stijging betekent van maar liefst 7%. Het totaal aantal besmettingen in Belgi ë loopt op tot 63 346 gevallen. Per 1000 inwoners zijn er 6 met het virus besmet. Het daggemiddelde van de voorbije week staat nu op 227. De risicofactor voor gans Belgi ë bedraagt nu 14 besmettingen per 100 000 inwoners. Als we naar de bovenstaande kaart kijken dan betekent dit dat we voorlopig nog meer naar de veilige witte kant van de reeks neigen, eerder dan naar de zorgwekkende rode kant.

Als we inzoomen op Geraardsbergen, dan werd er de afgelopen week één extra besmetting geregistreerd en waren er de afgelopen maand drie extra gevallen. Volgens de risico-index van www.coronafacts.be bevinden we ons daarmee net in het midden van de reeks, tussen de veilige witte en de zorgwekkende rode kant. In Geraardsbergen zijn er sinds begin de coronapandemie 113 besmettingen geregistreerd. In de gemeente Bever – nabij Geraardsbergen – staat de teller nog steeds op nul. Voor het arrondissement Aalst staat de teller momenteel op acht besmettingen per 100 000 inwoners. Dit is in vergelijking met het arrondissement Antwerpen eerder weinig, waar er inmiddels 55 besmettingen per 100 000 inwoners zijn geregistreerd. Voor Oost-Vlaanderen staat de index op 7 besmettingen per 100 000 inwoners.

Julien Borremans