CC Zoetegem organiseert cultuur met Zottegems talent

CC Zoetegem heeft Zottegem ingeschakeld in een grootschalig cultuurproject waarbij de koepel voor amateurtheater in Vlaanderen ‘Opendoek’ een podcastproject op poten heeft gezet. In Zottegem speelt het park van Breivelde een belangrijke rol en kan u onder andere genieten van de vertelsels van het Zottegemse verhalencollectief Ratara.

Het initiatief is midden juli gestart. CC Zoetegem legt uit: In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Om dit zomerse project, naar een idee van Wim Chielens, te verwezenlijken, bracht OPENDOEK verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast. Ook in Zottegem.”

“Meer dan 50 steden en gemeenten hebben zich ge ëngageerd om op hun grondgebied een QR- code aan te brengen op een aantal bankjes. Ook Zottegem. CC Zoetegem biedt een uitgestippelde wandeling aan van ongeveer 4 km, in en rond het park van Breivelde. De route bevat 10 bankjes. Die scan je met je smartphone en je bent meteen getuige van een origineel gesprek tussen twee mensen. Ontdek de route via www.cczoetegem.be/node/795. Een plannetje van de wandeling is ook beschikbaar bij de dienst toerisme, Centrum voor Streekgeschiedenis of de bib. De podcast ‘Het Bankje’ is te beluisteren tot 31 augustus.”