Mondmasker verplicht in groot Ninove

De stad Ninove verplicht vanaf maandag 27 juli een mondmasker in de volledige stad en haar deelgemeenten. Ben je 12 jaar of ouder en kom je naar buiten, dan moet je een mondmasker dragen. In het burgemeestersbesluit staan wel enkele uitzonderingen. Zo hoef je geen mondmasker aan te trekken als je je verplaatst met de wagen, met de motor of fiets. Ook tijdens het sporten hoef je geen masker te dragen, tenzij bij het wandelen, dan moet het wel. Er wordt ook een uitzondering gemaakt voor mensen die werkzaamheden doen die zware fysieke inspanningen vergen én voor inwoners die een medisch attest hebben.

“Deze maatregel schept duidelijkheid. Als je in de ene straat een mondmasker verplicht en in de andere niet, wordt het heel verwarrend. Nu is het makkelijk: kom je buiten, zet dan een mondmasker op, ook voor een babbeltje met je buur”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “Uiteraard hebben we een aantal uitzonderingen voorzien, om de maatregel leefbaar te houden. Zo hoef je bijvoorbeeld geen masker te dragen in de wagen, op de fiets of bij het sporten. Ga je een wandeling maken, dan moet het natuurlijk wel. Doe je een terrasje, dan zet je het masker af als je zit, en weer op als je rechtstaat. We hopen dat iedereen echt gaat beseffen dat de tweede golf volop bezig is, en we nu moeten ingrijpen, daarom ook deze strikte maatregel. Is het fijn? Neen, dat zeker niet, maar het moet, voor de gezondheid van ons allemaal.”