Mondmaskers niet verplicht voor fietsers en joggers in winkelstraten en De Gavers


Geraardsbergen. Mondmaskers   zijn sinds zaterdag 25 juli verplicht in de winkelstraten in het centrum, op de Gavers, de Maretaksite, de Plage. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) wil daar graag een uitzondering op maken. Mondmaskers zijn NIET verplicht voor fietsers en joggers in de winkelstraten van Geraardsbergen en op bepaalde tijdstippen op de Gavers.

Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) kreeg gisteren nogal wat vragen over het al dan niet verplicht dragen van mondmaskers in de winkelstraten door fietsers. Vandaar de volgende beslissing:
‘Het mondmasker moet binnen de zone van de afgebakende winkelstraten niet gedragen worden tijdens verplaatsingen met de fiets, step, auto of   moto(r)   en bij het beoefenen van een sportactiviteit. Deze vrijstelling houdt op van zodra men van of uit een vervoermiddel stapt.’ Ook op het provinciaal domein De Gavers kunnen joggers zonder mondmasker lopen, maar ENKEL tussen 7u en 11u en tussen 19u en 23u.
Guido De Padt: ‘Ik wil tevens een oproep doen aan de wielertoeristen en hen vragen   om trager te gaan rijden van zodra men voetgangers opmerkt. Ik maak het bijna alle dagen zelf mee dat men vooral op het jaagpad langs de Dender, veel te snel rijdt en ook de afstandsregels (min. 1,5 meter van elkaar) nauwelijks respecteert. Daardoor is het aantal wandelaars op het jaagpad trouwens fors gedaald.
Ik hoop dat men oor zal hebben naar deze dwingende vraag.’