Zottegem akkoord met campagne ‘Honden aan de leiband’

De natuur is voor veel hondeneigenaars de ideale plek om tijdens een wandeling hun lievelingsdier mee uit te nemen en de hond ook eens los te laten lopen. In natuurgebieden en bossen moeten honden echter altijd aan de leiband, enerzijds uit respect en voor het welzijn van andere wandelaars, joggers, fietsers en anderzijds ook om zowel de natuur als de hond zelf te beschermen. In dit verband wil de Wildbeheereenheid Vlaamse Ardennen (een wildbeheereenheid is een lokaal samenwerkingsverband van jagers en opzichters binnen een begrensd gebied) starten met een sensibiliseringscampagne om meer aandacht te vragen voor deze regels.

Teneinde die campagne op het terrein meer zichtbaarheid te geven, is het de bedoeling om in de omgeving van belangrijke en drukbezochte wandellocaties nabij groen-, landbouw- en natuurgebieden permanente infobordjes met als visuele boodschap ‘honden aan de leiband’ aan te brengen. De geelkleurige bordjes van 15cm bij 15cm zullen opgehangen worden aan bestaande structuren zoals houten palen van het wandel- en mountainbikenetwerk. Het Zottegemse stadsbestuur heeft positief geantwoord op de vraag van Wildbeheereenheid Vlaamse Ardennen om dit ook op het Zottegemse grondgebied te mogen doen.