Mondmaskers verplicht in openbare gebouwen, markten, kermissen

Burgemeester neemt passende maatregelen

 

Burgemeester Johan Van Durme neemt passende maatregelen om het coronavirus te counteren. Het besluit van het verplicht dragen van een mondmasker in openbare gebouwen, markten en kermissen treedt onmiddellijk in werking. Een wijs besluit, uit de recentste epidemiologische resultaten blijkt dat het totaal aantal besmettingen en ziekenhuisopnames onrustwekkend blijft stijgen. (Reporter 17, foto ‘s Danny De Lobelle).

Burgemeester Van Durme: ‘Uit al die cijfers is het noodzakelijk om bepaalde maatregelen te hernieuwen en om andere aan te passen, om het risico op verdere verspreiding van het virus maximaal te beheersen’. Ondanks de voorzorgsmaatregelen die gelden op de wekelijkse markt, werd vastgesteld dat de social distancing en opgelegde looprichting niet door iedereen wordt gerespecteerd. In het gemeentehuis, de bib, de sporthal, het OCMW zijn de nodige voorzorgsmaatregelen al genomen om op een veilige manier de dienstverlening te kunnen waarborgen. Wanneer het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen, mag een gelaatscherm gebruikt worden. Het dragen van een transparant kin-masker is verboden. Alle bezoekers, vanaf 12 jaar, aan het gemeentehuis, de bib, de sporthal, OCMW, of een ander openbaar gebouw, worden verplicht een mondmasker te dragen, bij het betreden, verplaatsing van en naar loketten, balies, vergaderingen, bijeenkomsten, plechtigheden. Als de bezoeker, na de verplaatsing, op een plaats zit die ‘coronaproof’ is mag het mondmasker afgenomen worden. Inbreuken worden bestraft.