Zottegemse coronapati ënt waarschuwt: “Hou je aan de regels!”

Zottegemnaar Kurt Staelens (48) werd in april besmet met het coronavirus. Hij lag 12 dagen in coma en revalideert sindsdien. Dat gaat echter zeer moeizaam. “Misschien word ik wel nooit meer de oude”

Kurt deed zijn verhaal in Het Laatste Nieuws en in Het Nieuwsblad. Hij geeft aan dat hij waarschijnlijk werd besmet door zijn vrouw die werkt als zorgkundige, in woonzorgcentrum Ter Leen in Herzele. “Het is belangrijk dat mensen mijn verhaal kennen want blijkbaar zijn er nog veel mensen die niet beseffen welke impact het virus heeft en het in die naïviteit afdoen als het zoveelste ‘griepje”, klinkt het onder meer. Kurt belandde 12 dagen in coma. Hij is ondertussen thuis maar het herstel gaat zeer moeizaam. “Ik woog liefst 20 kilogram lichter en was een wrak. Het gaat ondertussen beter met mij maar ik ondervind nog elke dag de gevolgen van het virus en weet zelfs niet of ik ooit nog de oude zal worden..Ik moet er zelfs rekening mee houden dat ik nooit meer zal kunnen werken.”

Dat hij zijn verhaal nu doet is geen toeval. Hij ergert zich immers aan de ‘verslapping’ ten aanzien van de coronamaatregelen die momenteel gangbaar is. “Het is een kaakslag voor mensen die dagelijks vechten tegen het virus en zeker ook voor de zorgsector die met zeer veel moeite dagelijks mirakels verricht. Een mondmasker opzetten als je buiten gaat bijvoorbeeld. Moeilijk is dat toch niet? Alleen al uit respect voor onze zorgverleners en de pati ënten zou je dat moeten doen.”

Lees meer via onderstaande links

Kurt lag 12 dagen in coma door corona: “Die beelden van fuivende mensen zijn een kaakslag voor de zorgsector én slachtoffers van het virus”

Kurt (48) raakte door corona in coma: “Moeizaam herstel en waarschijnlijk nooit meer de oude”