Oosterzele / Melle / Merelbeke

mondmaskerplicht

In Oosterzele, Melle, Merelbeke en Destelbergen geldt vanaf donderdag 30 juli (bijna) overal een mondmaskerplicht. Evenementen, kermissen en wielerwedstrijden worden tot 30 september verbod

Hierdoor valt onder meer het autoluwe weekend, eind augustus in Oosterzele, in het water. De mondmaskerplicht geldt op alle publiek toegankelijke plaatsen in de gemeente, voor iedereen vanaf 12 jaar. Er wordt een uitzondering gemaakt voor wie gaat wandelen in de natuur, in het bos, in het park of in andere gebieden met open ruimte, waar op hetzelfde moment weinig bezoekers aanwezig zijn. Het mondmasker moet ook niet gedragen worden tijdens het eten of drinken, tijdens verplaatsingen met een voertuig, bij werkzaamheden met zware fysieke inspanningen en tijdens het beoefenen van een sportactiviteit met fysieke inspanning. Bij dat laatste hoort wandelen niet thuis.

Deze regels zijn van toepassing op het volledige grondgebied van de politiezone Regio Rhode en Schelde, die Melle, Merelbeke, Destelbergen en Oosterzele omvat.

en.