Stadsbestuur neemt drastische beschermingsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan


Geraardsbergen. Gezien de stijgende besmettingscijfers neemt de stad een aantal drastische maar broodnodige beschermingsmaatregelen. Hoewel de cijfers in Geraardsbergen op dit moment meevallen, willen we ons wapenen tegen een verdere uitbraak van het virus. Het is dan ook onze absolute plicht om de sociale contacten terug te schroeven. Geen makkelijke beslissing, maar wel noodzakelijk. Volgende maatregelen gelden tot 6 september op ons grondgebied:

 • Mondmasterplicht in de winkelstraten van het handelscentrum, de site van de Maretak, het containerpark, de omgeving van skaterrein op De Plage en het recreatiedomein De Gavers.
 • Het annuleren van alle kermissen en evenementen. Vooral hier geldt het principe van het verminderen van sociale contacten. De volgende evenementen en activiteiten kunnen tot 6 september niet doorgaan:
 • fuiven en dansactiviteiten;
 • optredens, voorstellingen, concerten die voor het publiek toegankelijk zijn in een openbare ruimte, een openbaar gebouw of in een private ruimte of privaat gebouw;
 • DJ-sets of andere acts in de horeca;
 • eetfestijnen, tenzij er met een veilig afhaalsysteem wordt gewerkt;
 • buurtfeesten of -bijeenkomsten die verder gaan dan de toegelaten sociale bubbel;
 • kermissen;
 • alle sportwedstrijden (inclusief oefenwedstrijden) zowel op privaat als openbaar domein;
 • garageverkopen, gelegenheidsmarkten, handelsbeurzen en ruilbeurzen;
 • georganiseerde gidsactiviteiten en rondleidingen buiten de sociale bubbel;
 • workshops priv é of openbaar buiten de sociale bubbel + 12 jaar;

Dit is weliswaar geen limitatieve lijst!

Voor vragen kan je terecht bij de dienst evenementen: 054 43 44 16 of evenementen@geraardsbergen.be. De maatregelen gelden tot en met 6 september. We volgen de situatie nauwgezet op en evalueren regelmatig. We beseffen dat dit geen leuke boodschap is, maar we konden de voorbije maanden vaststellen dat de weerbaarheid van onze inwoners groot is. We zijn dan ook dankbaar voor jullie loyaliteit, inzet, initiatief en burgerzin.