Brakel heeft het meest aantal besmettingen in regio huisartsenkring  

 

Gisteren  werd  door huisartsenkring  Panacea  een interne communicatie gericht aan de burgemeesters met een overzicht van het aantal positieve testen in de periode 18 juli — 27 juli 2020. Binnen het werkgebied van  Panacea  (Brakel, Lierde, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Oosterzele) blijken het meeste aantal positieve testen (19) in Brakel te zijn.   De burgemeester wil dan ook nogmaals een warme oproep richten aan de bevolking om de richtlijnen meer dan ooit te respecteren. Indien het aantal positieve testen zal blijven toenemen, zullen bijkomende maatregelen — ook op vraag van de Vlaamse en Federale overheid — onderzocht dienen te worden. Enkele tips om jezelf en je familie en vrienden te beschermen. 1. Blijf thuis als je ziek bent 2. Was je handen vaak met water en zeep 3. Hou minstens 1,5 meter afstand van anderen 4. Beperk je fysieke contacten 5. Draag een mondneusmasker in de plaatsen waar het verplicht is en op drukke openbare plaatsen. Meer informatie over de te respecteren richtlijnen kan gevonden worden op: https://www.infocoronavirus.be/nl/faq/ In dit licht moeten ook de beslissingen van het college van burgemeester en schepenen gezien worden van 27 juli om tal van (gemeentelijke) evenementen, ontvangsten en het gebruik van gemeentelijke lokalen te schrappen.  

Ondertussen zijn er in Brakel al drie caf és dicht gegaan. Deze blijven minimum 14 dagen dicht en de grote vraag is wat hiervan de oorzaak is.   Burgemeester Stefaan  Devleeschouwer:  “ Van   één caf é ( marktplein)   ben ik officieel op de hoogte gebracht over een besmetting. Twee andere caf é-uitbaters hebben bericht gekregen dat een klant ondertussen besmet blijkt met het coronavirus.  Losbandigheid en nonchalance zijn de oorzaak van deze gevolgen.”