Asbest welkom op recyclageparken, mits afspraak en verpakt


Geraardsbergen. Vanaf donderdag 23 juli kan je op 3 recyclageparken van ILvA (Erpe-Mere, Denderleeuw en Geraardsbergen) weer terecht met hechtgebonden asbest.

VOORWAARDEN:

  • Je bent verplicht eerst een afspraak te maken.
  • Je moet je asbest verpakt aanbieden! Onverpakt asbest wordt niet aanvaard.
  • Je mag maximaal 1,5 m ³ of 40 m ² brengen.
  • Je mag geen ander afval brengen.
  • Je kan asbest niet tijdens de normale openingsuren of naar een ander recyclagepark brengen!

OP AFSPRAAK

Maak een afspraak :

De afspraak wordt gemaakt op naam en rijksregisternummer. Hou dit dus bij de hand wanneer je de afspraak maakt. Enkel de persoon waarvoor de afspraak is gemaakt, krijgt via de identiteitskaart toegang op het recyclagepark op het vastgelegde tijdstip. Bij het maken van de afspraak moet je de hoeveelheid hechtgebonden asbest vermelden die je zal brengen (maximaal 1,5 m ³ of 40 m ²).

Voor Geraardsbergen kan je dat op donderdag tussen 8.00 en 12.30 uur doen.

VERPAKKEN

Om de veiligheid tijdens het transport en bij het aanleveren te garanderen, verplichten we dat hechtgebonden asbest verpakt wordt. De verpakking moet doorzichtig zijn. Onverpakt asbest wordt geweigerd! Kleine stukken asbest kunnen in een doorzichtige plastic zak worden aangeboden, die goed is dichtgemaakt. Grote stukken, zoals golfplaten, moeten ook doorzichtig worden verpakt. Ze kunnen bijvoorbeeld gewikkeld worden in folie.

TARIEF

Elk gezin heeft jaarlijks recht op de gratis aanvoer van 200 kg hechtgebonden asbest op het recyclagepark. Daarna betaal je het tarief voor niet-recycleerbaar afval:

0 — 2.000 kg € 0,05 / kg
2.001 — 5.000 kg € 0,10 / kg
Meer dan 5.000 kg € 0,20 / kg

Geef aan de ingangszuil aan dat je met asbest komt.