© VBS De Groene Poort

Basisschool Sint-Maria-Oudenhove: nieuwe kleedkamers en brandtrap

Op de site van vrije basisschool De Groene Poort aan de Lilarestraat in Sint-Maria-Oudenhove is één van de gebouwen aan vernieuwing toe. Het betreft de vleugel waarin zich ondermeer gelijkvloers de turnzaal en op de tweede verdieping drie klaslokalen en de zorgklas bevinden.

Volgens de omgevingsvergunning die werd aangevraagd, is het de bedoeling de benedenverdieping van dit gebouw met 27 m ² uit te breiden en een inkomsas te voorzien tussen de bestaande vestiaire en twee nieuwe kleedkamers (jongens / meisjes). Het platte dak van dit bijkomende volume zal overlopen in een luifel, waardoor de leerlingen vanuit de andere klassenvleugels overdekt de kleedkamers en turnzaal zullen kunnen bereiken.

Het bestaande (te lage) afdak aan de overzijde van de turnzaal wordt afgebroken en vernieuwd en zal aansluiten op de nieuwe luifel in het verlengde van de kleedkamers. Het afdak aan de achterzijde van de bestaande speelplaatsoverkapping dat zich in slechte staat bevindt en bovendien nog bedekt is met asbesthoudende golfplaten, wordt vervangen door een nieuwe platte (in plaats van nu hellende) dakstructuur. Het berghok dat zich bevindt tegen de restanten van de muur van de afgebroken hoeve, verdwijnt. Ten slotte komt er aan de linker- en achterzijde van het gebouw ook een nieuwe metalen brandtrap. Voor de vluchtdeur zal een opening gemaakt worden in de achtergevel. Hierdoor kan de zorgklas behouden blijven, weliswaar een beetje kleiner omwille van de nodige vluchtweg naar buiten.