Rijbewijs 20-jarige Herzelenaar ingetrokken na zwaar ongeval Oombergen

Vannacht raakten vijf wagens beschadigd na een zwaar ongeval op de Steenweg op Aalst in Oombergen. Het rijbewijs van een 20-jarige Herzelenaar werd ingetrokken wegens onaangepast rijgedrag.

Het ongeval gebeurde omstreeks 1.30 uur, niet ver voorbij kruispunt ’t Vosken. Een wagen (zie foto) bestuurd door de 20-jarige Herzelenaar kwam aangereden vanuit Hillegem en reed dus in de richting van het kruispunt. Ter hoogte van het kruispunt Oude Trambaan (fietspad) ramde hij een groot verkeersbord waarna hij de controle over zijn voertuig verloor. Hij ging aan het slingeren en botste hierbij tegen 4 geparkeerde wagens. Hij kwam uiteindelijk 150 meter verder tot stilstand tegen een garage die quasi volledig vernield werd. De bestuurder raakte licht gewond en werd afgevoerd naar het AZ Sint-Elisabeth. De vijf wagens lijken rijp voor de schroot. Aangezien de rijbaan bezaaid lag met brokstukken en steenpuin werd de Steenweg op Aalst geruime tijd afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Het rijbewijs van de jonge bestuurder werd ingetrokken wegens onaangepast rijgedrag.