Holweg werd   vernield in Zegelsem

Natuurliefhebbers kwamen afgelopen weekend tot de vaststelling dat de Holweg, een pad tussen de Teirlinckstraat en de Kleine Gastenhoek over een bepaalde strook bijna ontoegankelijk is gemaakt.

Een getuige vertelt ons dat een klein kraantje kwam vast te zitten . Er werd een grotere kraan bijgehaald en bij deze manoeuvres kwam zelfs een kraan op zijn zijde terecht.   Vervolgens werd er een nog grotere kraan bij gehaald met alle gevolgen.

De Holweg was de laatste maanden tot de Kasseifeesten van 2019 redelijk goed begaanbaar. Wandelclub De Randstappers kon bij de realisatie van het wandelparcours zelfs gebruik maken van deze prachtige wandelweg die een mooi uitzicht geeft op de dorpskern van Zegelsem.

De Brakelse politici werden aangeschreven net zoals de verantwoordelijken van de dienst milieu, Trage Wegen, Milieuraad enz…….

Men wil dat deze Holweg er één wordt voor wandelaars en fietsers ( mountainbike).   Het toegankelijk maken vraagt aanpassingen over een kleine strook ( waterbronnnen   en afvoer kanaliseren) . Quads, crossmoto’s,   landbouw —en rupsvoertuigen moeten over een bepaalde strook gewoon verboden worden.

Schepen voor mobiliteit Sabine Hoeckman reageerde door te stellen dat dergelijke kleine paden moeten worden opgewaardeerd. “Ik heb al langere tijd weet van deze voetweg en het wordt tijd dat deze bij mijn prioriteiten wordt gevoegd.   Ik ga daar zeker mijn best voor doen.”

Schepen Marijn Devalck die in de buurt woont van deze   Holweg is ter plaatse gaan kijken en ziet sporen van een kraan. “ Er   zijn putten ontstaan van het manoeuvreren met de kraan. Die staan nu vol water. Kleine spaarbekkens met overloop, verder naar beneden tot voorbij de inval van de Bleinstraat. De berm werd uitgehaald. Niet meteen het werk van een vakkundige kraanman. Het lijkt alsof de afwerking en de opkuis nog moeten gebeuren.
Er zijn ondertussen nog sporen van banden die deze van de ‘rupsenkraan’ overlappen. Maar dit zijn sporen van quads of 4×4 terreinbanden.”

Deze zaak krijgt zeker een vervolg!!!!!!