Brakel staat op nr 1 met het aantal coronabesmettingen per   100.000 inw ( omrekening)

 

Maandag stond Brakel nog op twee maar ineens staat het nr.1. Deze cijfers werden elke dag mooi weergegeven door VTM — nieuws maar ineens is het gedaan. (31 personen wat betekent 209 per 100.000)

De reactie van burgemeester Stefaan Devleeschouwer: “ Vandaag starten we met een nieuwe affichecampagne om nog beter te informeren.”

Stefaan Devleeschouwer zegt in het Nieuwsblad dat de besmettingen zich voordoen onder alle leeftijden. We gaan nog niet in lockdown maar dit is niet uitgesloten als de cijfers blijven stijgen.

De besmettingen situeren zich Nederbrakel en Opbrakel . In Elst en Michelbeke zijn er eveneens besmettingen.”

Vlaams Belang gemeenteraadslid Veronique Lenvain had tocht vragen over de contacttracing. “ Ik heb ondertussen weet van een 6-tal covid-19 besmettingen waarvan sommige zich niet aan de verplichte 2 weken quarantaine hebben gehouden. Vele besmettingen gebeurde vorige week op het marktplein. Er is geen of nauwelijks contactonderzoek geweest.”

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer: “Het tracingcenter moet nog beter werken maar ondertussen zal onze OCMW-dienst samen met de huisartsenkring Panacea zelf contacten leggen met mensen in quarantaine.”

Op onze vraag bij VTM waarom de top-5 van het scherm werd geweerd was het antwoord. De cijfers zijn moeilijk te vergelijken en het is geen wedstrijd.

Niettemin staat Brakel op nr 1 bij de omrekening per 100.000 inwoners. Opvolging blijft dan ook meer dan noodzakelijk  om dit virus klein te krijgen.