Illustratieve afbeelding © Pixabay

Bestuurder onder invloed betrapt nadat passagier middelvinger opsteekt naar politiepatrouille

Tijdens een verkeersactie door de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem werd een bestuurder betrapt op rijden onder invloed van alcohol nadat zijn passagier zijn middelvinger opstak naar de politiepatrouille.

Het ging om een actie waarbij specifiek werd gelet op het het dragen van gordels, het gebruik van GSM en andersvalidenkaarten en het naleven van de coronamaatregelen. De passagier was geen drager van de gordel en bleek tijdens de controle ook zijn identiteitskaart niet bij te hebben. De ademtest van de bestuurder wees uit dat hij 0,90 promille alcohol in het bloed had. Er werden tijdens de actie ook PV’s opgesteld wegens een te kleine kentekenplaat, het niet dragen van de gordel (2) en het negeren van een B1-verkeersbord (omgekeerde rode driehoek). Er werd ook een voertuig in beslag genomen wegens niet-verzekering. Op de Groenlaan in Herzele werd een PV opgesteld wegens een inbreuk tegen de mondmaskerplicht en tijdens een patrouille in het Egmontpark in Zottegem werden twee minderjarige graffitispuiters betrapt terwijl ze aan het spuiten waren op een muur langs het Kasteelpad.