Kapel Madonna van de Rozen Keerken Scheldewindeke

Ook toegewijd aan pater Pio

Op onze ‘kapellekesbaan’ stellen we je graag de kapel Madonna van de Rozen Keerken in Scheldewindeke voor. Uit dankbetuigingen blijkt dat in deze kapel mensen hun meest intense momenten beleefden. Ook verkreeg er iemand een genezing. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
De kapel Madonna van de Rozen, Keerken in Scheldewindeke werd in 1983 gebouwd door Blanche Vermeulen, gehuwd met Luc Moerman. Mevrouw Vermeulen had een grote devotie voor de Madonna. En ze bouwde er een kapel voor. De kapel werd in 1983 ingewijd. Ze is niet alleen toegewijd aan O.L.Vrouw Madonna van de Rozen, maar ook aan pater Pio. Er werd in de loop der jaren dikwijls een noveengebed gehouden. Om de maand was er een gebeds uur. De pastoor droeg er toen vanaf mei tot oktober geregeld een mis op in het gebouw dicht bij de kapel. Het gebouw was ook eigendom van de familie Vermeulen — Moerman. In 2001 verhuizen de eigenaars naar Deinze en werd de kapel verkocht aan de familie De Cock. In de kapel hangt een bord met volgende tekst: ‘Heilige Vader, Luc Moerman en Blanche Vermeulen vragen nederig, als onderpand van overvloedige goddelijke zegening en bijstand, voor zichzelf, hun dochters en de bedevaarders naar de kapel O.L.Vrouw van de Rozen, een speciale Apostolische zegen’. In de kapel zie je ook tal van dankbetuigingen: ‘Dank om bekomen gunst’, ‘Uit dankbaarheid’, ‘Dank om genezing’,’Moeder Gods dank u’.
De kapel Madonna van de Rozen, Keerken in Scheldewindeke, staat in een unieke, mooie, rustige omgeving. De kapel wordt goed onderhouden en verzorgd als een goede huisvader en huismoeder. Een waardevolle kapel. Mooie structuur. Bezienswaardig religieus erfgoed. Gaan sommige kapelletjes in Oosterzele roemloos ten onder aan verval, dan heeft de kapel Madonna van de Rozen meer geluk.     Reporter 17