Burgemeester Soetens met vlag voor gemeentehuis Lierde

Lierde herdenkt Hiroshima en Nagasaki.

Burgemeester Jurgen Soetens steunt nucleaire ontwapening.

Op respectievelijk 6 en 9 augustus 1945 werden op de steden Hiroshima en Nagasaki door de Amerikanen atoombommen gedropt. Ter nagedachtenis van de slachtoffers werd ook aan het Lierdse gemeentehuis van   de vlag van Mayors for Peace gehesen.

Na het verwoesten van deze twee steden zijn er nooit geen atoombomaanvallen meer uitgevoerd doch liggen er op meer dan honderd locaties, verspreid over gans de wereld, nog steeds atoomwapens opgeslagen en klaar voor gebruik. De burgemeesters van “Mayors for Peace” vinden dat het moet afgelopen zijn met die atoomwapens en willen op deze manier de wereldopinie en de wereldleiders iets duidelijk maken.

Mayors for Peace

Dit internationaal netwerk werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en heeft tot doel om in solidariteit met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening.

Voor de gemeente Lierde, die ook lid is van deze organisatie, is burgemeester Jurgen Soetens de vertegenwoordiger. Op deze manier wil hij een steentje bijdragen tot de wereldwijde nucleaire ontwapening.