Balegem: Lost het mysterie op van het spookhuis

Lossen de NUUS lezers het samen op ?

Op radio 2 Oost-Vlaanderen loop een zomer reeks Mysteries in Oost-Vlaanderen, een bijzonder huis op walzegem Balegem (deelgemeente van Oosterzele) is deze week aan de beurt.

Ward Schouppe lost het probleem op met de hulp van luisteraars, experts en het internet worden de antwoorden elke dag iets tastbaarder.

Gustaaf Potgieter kocht het huis 2 jaar geleden van de 13de   erfgenaam van Luc De Loore. Hij is nu het huis aan het renoveren en sindsdien gebeuren er allerlei onverklaarbare mysteries, zoals in de eerste uitzending vandaag op maandag 10 aug, het gehijg. Had mij er op voorzien als de afbraakwerken te lang bleven duren dat ik er kon overnachten, in een weekend na hard labeur bleef ik daar overnachten, zette mij in de zetel en stak mijn oortjes in, na een poos hoorde ik een gehijg , het werd luider als ik de oortjes weg nam en met een ei in de broek trachtte ik het geluid te achterhalen, het is midden in de nacht en ga via de trap naar boven bij iedere stap word het geluid luider en merk dat het uit een of ander hoek komt, ga naar de hoek en er is niets ……….. volgens de buren was het in de hoek waar de moeder overleden was. Tijdens de verbouwing   duiken ook elders verrassingen op….

 

herbeluister het eerste deel op radio 2 regionaal nieuws oost Vlaanderen.

Speel je tips door en luister elke dag om 07u20 en 12u45. of via fb

https://www.facebook.com/Radio2OostVlaanderen

https://radioplus.be/#/radio2-oost-vlaanderen/herbeluister/697a6379-8e90-11e3-b45a-00163edf75b7