Kat komt mishandeld terug thuis

Er is momenteel ongerustheid bij heel wat Zottegemnaars met katten. Opvallend veel katten zijn vermist en een kater werd mishandeld teruggevonden.

Iemand uit de Weidestraat in Zottegem vertelt: “Onze kater was zaterdagavond buiten gegaan en zondagavond ’s avonds was hij nog niet terug. Zo lang van huis weg zijn is niet van zijn gewoonte. Even later stond hij dan toch terug thuis, jankend en krabbend aan de deur . Eenmaal binnen rende hij onmiddellijk naar boven om zich in een kast te verstoppen. Hij was duidelijk heel bang. Toen ik boven ging zag ik hoe hij vol bloed hing. Ik ben er onmiddellijk mee naar de dierenarts gegaan en daar bleek dat hij heel wat verwondingen had die volgens de dierenarts niet van een gevecht afkomstig zijn. Hij had verschillende brandwonden, hij was geslagen met een scherp voorwerp en er zat een kogeltje van een loodjesgeweer in zijn pootje. Hij is nu herstellende maar nog steeds zeer bang. Hij durft niet bij ons te komen en verstopt zich nog steeds in de kleerkast. Ik heb de politie ingelicht via onze wijkagent. ”

Naast deze mishandelde kater, verschenen er de voorbije dagen heel wat berichten van vermiste katten. Zo zijn er meldingen vanuit de Bijloke in Zottegem en de Wurmendries in Strijpen.