Zo had het op 15 augustus moeten zijn: veel optredens en sfeer op Bruisend Balegem

Christ Meuleman: Geen B.B., het gevoel blijft knagen

Normaal gezien had Balegem op zaterdag 15 augustus 2020 moeten bruisen van het leven. Er waren alweer veel optredens gepland en leuke verrassingsacts. Een absolute topper uit de internationale showbizz: Frans Bauer zou d é absolute topvedette op de indrukwekkende affiche van Bruisend Balegem 2020 geweest zijn. Maar…niks van dat alles dit jaar. De podia zijn er niet, geen muziek, geen animatie, geen kunst, geen markten, geen expo, geen folklore, geen cultuur en geen bakken ambiance,…wat missen we Bruisend Balegem 2020, een totaalspektakel om u tegen te zeggen. ‘Het mocht niet zijn…overmacht, dat klote virus Covid-19 zette alles op slot’, zuchtten Opperbruiser Christ Meuleman en de Bruisers.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Ons bioritme stond op 15 augustus op Bruisend Balegem. Maar door dat akelige, verdomde virus, kan dat niet. Het B.B. — comit é had graag voor de tiende keer zijn muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch evenement gepresenteerd. B.B. 2020 had bijzonder geweest met thema julibee, in het Balegems klinkt dat ‘Zubilee’. Zeker weten, het ging storm lopen voor ‘Zubilee, Zubilee’.   Balegem wordt   900 jaar, en rond deze viering werden tal van activiteiten gepland, het is de tiende editie en de geestelijke vader van Bruisend Balegem Christ Meuleman is 25 jaar schepen. ‘Zubilee!’ Velen hadden al 15 augustus met stip in hun agenda aangekruist. Op andere podia gingen onder andere Yevgueni, Bart Herman, Cleymans & Van Geel en een indrukwekkende reeks bands optreden.   Naast muziek had Bruisend Balegem veel werk gestoken in het marktgebeuren, kunstrijke standen en bijzondere activiteiten. De vele optredens , straattheater, events,… zouden   van Bruisend Balegem   weer de “Gentse Feesten van 1 dag’ gemaakt hebben. Het B.B. — comit é heeft duidelijk gekozen om niet te raken aan de kwantiteit én kwaliteit, en er werd ook gedacht aan de kids. En Bruisend Balegem had opnieuw aan je portemonnee gedacht, ook op de tiende editie had je het evenement GRATIS kunnen meemaken.   Maar Corona legde Bruisend Balegem lam. Het gezellige B.B. waar eigenlijk alles te doen is en waar duizenden en duizenden mensen naar toe komen, kan jammer genoeg dit jaar niet doorgaan. Wanneer precies de afgelaste tiende editie zal plaats vinden moet nog besproken worden op de eerstkomende vergadering van het Bruisend Balegem — comit é. ‘Het vele werk is gelukkig geen verloren werk, ‘mijn’ bruisers en alle medewerkers, die ik heel dankbaar ben, stonden op scherp. Mijn dank gaat ook uit naar de sponsors, de caf éuitbaters, het gemeentebestuur, naar de duizenden bezoekers die Bruisend Balegem genegen zijn’, zegt opperbruiser Christ Meuleman. Intussen heeft het B.B. — comit é zijn ambitie al op vorige edities bereikt om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel topevenement in Oost — Vlaanderen te maken. Geniet nog eens mee van de schitterende beelden van onze NUUS — fotograaf Danny De Lobelle, zeg maar hoogtepunten van voorbije edities. Maar dit jaar geen B.B., het gevoel blijft knagen.   Reporter 17