Wandelplezier in Oosterzele

Gemeentebestuur en WSV Land van Rhode vzw laten je zalig genieten

Een mooi initiatief van het gemeentebestuur en onze bloedeigen Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode. Wil je eens heerlijk op stap en het niet ver hoeft te zoeken? Dan zijn de tijdelijke wandelingen in uw eigen gemeente een absolute aanrader. Oosterzele staat voor een prachtige streek, wandelplezier, veel moois, ontdek de troeven van het landelijke en authentieke Oosterzele. Een ideale plek om te onthaasten tussen het vele groen. Trek er op uit, laat corona, de drukte van alledag even helemaal achter je. Je zult een ontspannende en actieve wandeling meemaken. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Tot en met 31 augustus 2020 zijn in alle deelgemeenten van Oosterzele tijdelijke wandelingen met pijlen aangeduid. De lengtes van de wandelingen vari ëren van 5,2 tot 9,4 km. Om aan de wensen van ervaren wandelaars en wandelfanaten tegemoet te komen zijn er via extra verbindingsstukken drie clusters gemaakt van telkens twee deelgemeenten.
Wandeling 1 in Oosterzele is 8,3 km, je kan starten aan het gemeentehuis, Dorp 1. Wandeling 4 in Gijzenzele is 5,2 km, starten kan aan de kerk, Brielstraat. Je kan deze twee wandelingen doen via een verbinding van 1,3 km (heen en terug dus 2,6 km). De totale afstand van deze combinatie is 16,1 km.
Wandeling 2 in Moortsele is 6,6 km, je kan starten aan caf é ‘t Plankierke, Moortselestraat 45. Wandeling 3 in Landskouter is 5,5 km, je kan starten aan de kerk, Bakkerstraat. Je kan ze beiden doen via een verbinding van 0,5 km (heen en terug 1 km). De totale afstand bedraagt 13,1 km.
Wandeling 5 in Scheldewindeke is 9,4 km. Je kan starten aan Sporthal De Kluize. Wandeling 6 in Balegem is 6,4 km, je kan hier starten aan de kerk, Gootje. Je kan beide wandelingen combineren via een verbinding van 0,9 km (heen en terug 1,8 km). Totale afstand: 17,6 km. Wie op of tegen het wandelparcours woont hoeft niet noodzakelijk naar de aangegeven startplaats te gaan. Je kan net zo goed van bij je thuis instappen. WSV Land van Rhode en het gemeentebestuur wensen je veel wandelplezier.     Reporter 17