©Sophie Richez - Stadhuis Ninove

Denk mee na over de Inghelantsite

Participatie via infomarkt en workshops

Een centraal stukje Ninove krijgt een make-over: de Inghelantsite (in de volksmond gekend als de OCMW-site). Dit najaar start de opmaak van het RUP, het Ruimtelijke UitvoeringsPlan. Het RUP Inghelantsite wordt begrensd door de Dender, de Burchtstraat, de Graanmarkt en de Oude Kaai. Dit RUP is gebaseerd op het masterplan, dat afgerond is in 2015. Het stadsbestuur wil dit een update geven en er is ruimte voor inspraak van omwonenden en andere geïnteresseerden.

Infomarkt en workshops

Benieuwd naar het project en het (participatie)proces? Tijdens de infomarkt op 1 september kom je meer te weten.

Wil je mee nadenken over de Inghelantsite, dan kan dat tijdens de workshops op 10 september en 12 oktober. Omwille van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt tot 30 personen. Inschrijven is verplicht en kan op de infomarkt, of tot 4 september via mail naar ruimtelijke.ordening@ninove.be. Indien het aantal inschrijvingen oploopt, gebeurt de toewijzing via loting.