Ondanks stijging van aantal besmettingen, is verstrenging coronamaatregelen momenteel niet aan de orde


Geraardsbergen. De Oudenbergstad heeft er de laatste week 9 nieuwe coronabesmettingen bij. Daarmee stijgt de risicofactor voor een eventuele besmetting naar 27 per 100 000 inwoners. Daarmee is Geraardsbergen de enige gemeente van alle buurgemeenten waar de risicofactor stijgt. Het totale aantal komt daarmee op 131 besmette personen te liggen. Vorige week liet burgemeester Guido De Padt (Open Vld) via een persmededeling weten dat de epidemiologische situatie op dat moment zeer goed was. Daarom kondigde hij een versoepeling van een aantal maatregelen aan. Was dit te voorbarig?

Volgens Burgemeester Guido De Padt zijn de extra corona besmettingen ‘goed gelokaliseerd en afgebakend’. In een korte reactie laat de burgemeester weten dat er momenteel geen nood is aan een bijsturing. Guido De Padt: ‘We volgen de situatie op de voet en evalueren elke dag.’

Julien Borremans