Wereldpremière, concert-VREDE en ONRUST

Muziek en Muzikanten, Passie, Talenten Ontwikkelen en Solidariteit

VREDE en ONRUST   gaat over Muziek en Muzikanten, Passie, Talenten Ontwikkelen en Solidariteit.

Steun ons. Jouw bijdrage aan de muzikanten, hoe klein ook, wordt geapprecieerd.

Wereldpremière op 13 september.
Concerten om 14.30 u. en om 17.00 u. in ….
Als corona het ons toelaat, bieden we u na het concert graag een glas aan.
In het project ‘vrede en onrust’ ontmoeten twee muzikale stijlen elkaar. Het schrijven van nieuwe muziek is steeds een moeilijke en riskante onderneming maar zowel Francis Michels als Jan Vankeerberghen gaan de uitdaging niet uit de weg. Beiden proberen hierbij om buiten hun platgetreden paden te blijven. Jan vertrekt voor zijn nieuwe instrumentale muziek vanuit zijn verleden als singer-songwriter. De muziek die Jan nu geschreven heeft moet echter op zichzelf kunnen staan, zonder gezongen tekst, en dit lukt wonderwel. Hierbij houdt hij de bezetting met strijkers en piano beheersbaar en toegankelijk. Francis werd door de coronacrisis gedwongen anders over componeren te denken, hieruit is het fluitkwintet ontstaan. Hoewel zijn muziek vertrekt vanuit de intuïtie krijgt de ratio heel wat aandacht tijdens het compositieproces. Ook neemt de po ëzie van Emily Dickinson opnieuw een centrale plaats in, zoals bij zijn lied voor zangeres en ensemble.
We zijn heel trots jullie een prachtig team van uitvoerders te kunnen voorstellen. Woordkunstenaar Michel Gabriels zal het programma aan elkaar praten. Een ensemble van 14 geweldige muzikanten staat onder de kundige leiding van dirigente Ann Pareyn. Fluittist Wouter Laga en zangeres Frauke Elsen schitteren als solisten.
De uitvoering van dit programma in deze coronatijden is zeer gewaagd, zowel als concept als in de uitwerking hiervan. Vele muzikanten hebben het niet gemakkelijk. Wij zijn dan ook iedereen dankbaar die met ons mee in dit unieke project wil stappen waarin de werelden van ‘vrede en onrust’ elkaar mogen ontmoeten.
Wanneer : zondag 13 september om 14.30 u. en om 17.00 u.
Reservatie verplicht via : marc@warmwater.be meer info op :
Waar : Corona speelt ons parten, we zijn nog steeds op zoek naar een gepaste locatie