Wissel bij Groen-fractie gemeenteraad: definitieve vervanging Dieter Everaert door Ben Boone

Groen Zottegem verrast met een wissel in de fractie van de Zottegemse gemeenteraad. Voorzitter Ben Boone neemt de plaats van Dieter Everaert definitief in.

Boone zetelde eerder al enkele maanden in de gemeenteraad ter vervanging van Everaert. Toen wegens het ouderschapsverlof van Everaert die in 2018 verkozen raakte als lijstduwer. “Met de blijde geboorte van een tweede kindje weegt de gemeenteraad toch te zwaar door in combinatie met mijn lesopdracht en de job van mijn vrouw als huisarts in een wijkgezondheidscentrum”, geeft hij als reden voor zijn afscheid van de gemeenteraad. Groen wil de lokale politiek menselijk houden. Het engagement in de gemeenteraad is niet te onderschatten, vraagt veel energie. De vele, lijvige dossiers goed begrijpen vraagt veel werk. Ik kies nu voor een ondersteunende rol bij Groen Zottegem en zal mij verder toeleggen op een beter natuur- en milieubeleid in onze stad. Bij Groen Zottegem is politiek een ploegsport, we bereiden de gemeenteraden degelijk voor en ondersteunen onze gemeenteraadsleden elk vanuit onze passie en kennis. Ik ben heel blij dat Ben er voor gaat, Ben is een grote aanwinst voor onze groep.”

Ben Boone zegt over zichzelf dat hij een passie heeft voor zachte mobiliteit en dorpen op mensenmaat. Hij zetelde al in de verkeersraad van Zottegem voor Groen. “Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Afgelopen jaren heb ik vooral gewerkt rond mobiliteit en verkeersveiligheid. In juni wist ik de gemeenteraad te overtuigen om enkele verkeersveilige maatregelen goed te keuren in afwachting van grondige werken. In heel wat grote maar ook kleine steden zoekt het stadsbestuur actief naar slimme oplossingen om meer mensen op de fiets te krijgen en woonbuurten aangenamer te maken. In Zottegem ontbreekt een moderne visie op duurzame mobiliteit en stadsontwikkeling. De doorstroming van wagens krijgt te vaak voorrang op de verkeersveiligheid en woonkwaliteit van omwonenden.”