©Sophie Richez - Guy D'Haeseleer Vlaams volksvertegenwoordiger Vlaams Belang

Guy D’Haeseleer spreekt harde taal: “Tania De Jonge moet optreden of aftreden!”

Naar aanleiding van een gevonden slagersmes aan school in stadspark  

“Vorige week deed een stadsarbeider een onrustwekkende ontdekking. Tijdens zijn werkzaamheden stootte hij op een slagersmes met een lemmet van maar liefst 30 cm. Dit mes was verborgen in een haag vlak naast de gemeenteschool Ikke, gelegen in de Parklaan.

Het hoeft geen betoog dat dit mes daar niet toevallig is terechtgekomen. Het stadspark wordt al jaren geteisterd door Ninoofse bendes die verantwoordelijk zijn voor de vele vechtpartijen, intimidaties, afpersingen en de talloze gevallen van steaming. Het is duidelijk dat dit dodelijk steekwapen vroeg of laat zou moeten dienen om een conflict te beslechten.

Stadsbestuur is onbekwaam en onverantwoordelijk!

Onze stad wordt nu al jaren geteisterd door jeugdbendes en losgeslagen jongeren die steeds driester geweld gebruiken en steeds meer slachtoffers maken. Forza Ninove stelt vast dat het Ninoofse stadsbestuur niet in staat is om de rust te laten terugkeren in onze stad. De onveiligheid neemt toe en de schrik zit er bij heel veel Ninovieters dan ook goed in. Voor Forza Ninove is de maat vol. De eerste taak van een stadsbestuur is om maximaal de veiligheid van haar inwoners te waarborgen. Op dit vlak blinkt het stadsbestuur dan ook uit in laksheid, onverantwoordelijkheid en nonchalance.

Forza Ninove wil dat de angst opnieuw van kamp veranderd!

Voor Forza Ninove is het hoog tijd dat de angst opnieuw van kamp verandert, en het dus opnieuw de criminelen zouden moeten zijn die schrik hebben in plaats van de bevolking.

Tania De Jonge! Optreden of aftreden!

Forza Ninove eist dat de politie nu prioriteit geeft aan het opjagen van de Ninoofse bendes en criminelen. Er moet een keiharde aanpak komen en een nultolerantie voor dergelijke bendes waarvoor er geen plaats is in onze stad. Dergelijke bendes moeten door een doordacht politioneel optreden uit onze stad verdreven worden. Forza Ninove stelt vast dat de burgemeester zichzelf een brevet van onbekwaamheid heeft gegeven. De huidige situatie in onze stad is grotendeels het gevolg van het jarenlang wegkijken van de problemen, het minimaliseren van criminele feiten en de geitenwollensokken-aanpak. Ofwel treedt de lakse Burgemeester nu op ofwel treedt ze af! Forza Ninove is klaar om orde op zaken te stellen.” vertelde Guy D’haeseleer aan onze redactie