Brons voor Benjamin Verraes op het BK tijdrijden.

Moortselenaar Benjamin Verraes van het CT-Projectbouw Borgonjon-Dewa cycling team behaalde op het BK tijdrijden in Koksijde een mooie derde plaats. Amper 37 seconden kwam hij tekort om op het hoogste schavot te kunnen staan. Rutger Wouters, van team Thielemans , pakte de titel voor David Boucher en onze streekgenoot Benjamin Verraes. Ayco Bastiaens van het VDM Trawabo cycling team moest vrede nemen met de meest ondankbare plaats, nl de vierde. De twee vooruit geschoven favorieten, Jari Verstraeten en Kurt Geyse, eindigden respectievelijk zesde en zeventiende.

Eindelijk was er nog eens een deftige wedstrijd voor de renners, en dan al meteen het BK tijdrijden. De Elite z.c. moesten twee ronden afleggen van ongeveer 14 km. Het parcours dat gewijzigd was omwille van de strenge coronamaatregelen was wel minder technisch en iets minder lastig dan eerst voorzien. Het klimmetje van de Hoge Blekker bijvoorbeeld zat er nu niet meer in. Dit was niet in het voordeel van de Moortselenaar die liever op een technischer parcours had gereden. “Maar dit is zeker geen excuus” aldus Benjamin. “Het parcours is gelijk voor iedereen en vandaag trapte ik voor mezelf heel hoge waarden zowel wat betreft hartslag als wat betreft wattages. Ik reed hier rond met een 56×11 en kon gedurende de volledige tijdrit een mooi tempo aanhouden. Na de eerste doortocht klokte ik al de derde tussentijd. Enkel de laatste 3 km kreeg ik het wat lastiger met de wind pal op de neus op het vliegveld. Maar ik zal daar zeker niet de enige geweest zijn. Uiteindelijk kan ik mezelf niets verwijten en heb ik gegeven wat er in mij zat. Jammer genoeg waren er nog twee ietsje sneller”. Verraes reed amper een koers of vier als voorbereiding, maar trainde wel veel achter de brommer van zijn schoonvader. “Misschien dat ik wel wat koersritme tekort kwam om echt super te zijn, maar ook dit is voor de andere jongens hetzelfde verhaal zeker”, aldus een altijd oprechte Benjamin. Later op de dag pakte Wout Van Aert nog de titel bij de profs voor Victor Campenaerts en Frederik Frison. Bij de dames was het Lotte Kopecky die net als vorig jaar de driekleur mocht aantrekken.

 

Uitslag Elite z.c.

1 WOUTERS Rutger — (TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE) – 47,36 km/u gemiddeld

2 BOUCHER David BEL — (ACROG – TORMANS BALEN BC) op 10”

3 VERRAES Benjamin — (CT-PROJECTBOUW BORGONJON-DEWA) op 37”

4 BASTIAENS Ayco – (VDM-TRAWOBO CYCLING TEAM)  op 47”

5 DE MEYER Senne op 51”

6 VERSTRAETEN Jari op 51”

7 VAN DEN BRANDEN Viktor op 1’15”

8 ELEN Sander op 1’34”

9 SPEYBROUCK Filip op 1’45”

10 DE BOES Timmy op 1’47”