Brons voor Zottegemnaar Lucas Lievens op Belgisch Kampioenschap Steeple

Verkozen tot atleet van het jaar in 2018 en beloftevolle atleet van 2019, doet Lucas Lievens, deze titels alle eer aan. In coronatijden, waarbij gericht trainen bijna onmogelijk is gezien de onzekerheden van de competities die al dan niet mogen doorgaan, slaagde Lucas er toch in om samen met Wouter Verstockt “clubmakker” de nodige spirit en ijver te vinden om de focus te leggen op het Belgisch Kampioenschap Alle Categorie ën 3.000 meter Steeple.

Afgelopen Zondag (16/08/2020) heeft Lucas, als Junior, voor de eerste maal deelgenomen met de “grote” jongens op het Belgisch Kampioenschap in Brussel , alle categorie ën. Met een schitterende tijd van 9’23.47 en een geweldige eindspurt wist Lucas beslag te leggen op een verdienstelijke derde plaats (Brons). Dat er nog veel groeimarge is mochten zijn tegenstanders ook ondervinden gezien zijn jonge leeftijd (eerste Junior). Hij is alvast een atleet met een mooie toekomst, zoals er nog in de rangen lopen bij Zottegem Atletiek.