Dit jaar een digitale versie van de processie van Plaisance


Geraardsbergen. Wat een feestjaar moest worden voor de processie draaide door de huidige coronamaatregelen enigszins anders uit. Het was al snel duidelijk dat het onmogelijk is de processie te laten plaatsvinden in haar traditionele vorm. Om de traditie in ere te houden zorgen het Plaisancecomit é en het lokaal bestuur Geraardsbergen er voor dat deze feestdag niet onopgemerkt voorbij gaat.

Zo zal op 30 augustus om 10 uur de digitale versie: “Plaisance 2020 — The Streaming Edition” gedeeld worden via de facebookpagina Stad Geraardsbergen. Deze vooraf ‘coronaproof’ opgenomen kortfilm bevat een aantal fragmenten waarin we traditionele voortrekkers, op een voor hen belangrijke locatie, aan het woord laten. De rode draad in de film is een mini-processie in de Sint-Bartholomeuskerk, met het schrijn in de hoofdrol.

Tevens zal, in de week voor de processie, de tweede editie van de Plaisancegazette, in de bus vallen van elke Geraardsbergenaar. Mocht dit niet zo zijn, dan kan men een exemplaar opvragen of ophalen bij het infokantoor Visit Geraardsbergen. Contactgegevens:   toerisme@geraardsbergen.be — tel. 054 43 72 89