Elektrisch autodelen nu ook in Haaltert!

Lokaal bestuur Haaltert stapte onlangs in, in het regionaal autodeelsysteem Valckenier Share. In het centrum van Haaltert staat een ruime, elektrische deelauto klaar voor jou. Op 30 september kan je kennismaken met het systeem en de auto.

Staat jouw (tweede) wagen eigenlijk het grootste deel van de tijd stil? Dan is autodelen vast goedkoper en gemakkelijker voor jou. Een auto enkel wanneer je die nodig hebt.

Het initiatief kwam van intercommunale SOLVA, met steun van het Vlaams gewest. Haaltert stapte samen met Aalst, Brakel, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Herzele, Kluisbergen, Lede, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem in het project.

Lokaal bestuur Haaltert koos een Renault Kangoo. Dat is een ruime wagen met een grote koffer.

In het kader van de klimaatambities van de gemeente werd bovendien bewust voor een elektrische wagen gekozen.

Voorlopig staat de deelauto aan de laadpalen voor elektrische wagens op de postparking, Achterstraat 1.

Zijn definitieve plaats komt aan de voorkant van het gemeentehuis. Links vooraan, aan het bushokje worden twee parkeerplaatsen gecre ëerd voor elektrische wagens met laadpalen. E én ervan is voor onze deelauto.


Eenvoudig registreren en geen abonnementskosten

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens van Valckenier Share dien je je enkel te registeren bij het deelsysteem en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen.

En wat straffer is: er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem! Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens.

Ook handig: je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt.


Infosessie op 30 september

Tijdens een infosessie op 30 september willen we jou overtuigen waarom autodelen ook voor jou een goed idee is. Een expert legt je uit hoe het autodeelsysteem werkt, hoe makkelijk en goedkoop het is en hij antwoordt op al je vragen. Je kan zelfs een gratis proefrit maken in een van de elektrische wagens!

De infosessie gaat door op woensdag 30 september om 19.30 u. in de raadzaal van het gemeentehuis.

De sessie duurt ongeveer twee uur en aan het einde is er een drankje voorzien.

Schrijf je in via het E-loket op www.haaltert.be/e-loket met formulier ‘Autodelen infosessie’.

Breng zeker een mondmasker mee.

In afwachting van deze infosessie tonen enkele filmpjes op de website www.valckeniershare.be je al hoe eenvoudig het is om je te registeren en een wagen te reserveren.