Sociaal huis brengt voedselpakketten aan huis

Wie financi ële moeilijkheden heeft, kan van het Sociaal Huis een voedselpakket krijgen. Die voedselpakketten worden normaal gezien afgehaald, maar de corona-pandemie steekt daar een stokje voor. “We wilden deze mensen echter niet in de steek laten”, vertelt schepen Hilde Van Impe (Open Vld). “En dus besloten onze maatschappelijk werkers om de voedselpakketten huis-aan-huis te leveren. Helemaal corona-proof, maar wel een intensief alternatief.”

181 pakketten uitgedeeld

In juni werden een week lang maar liefst 181 voedselpakketten verpakt en bedeeld. “Onze cli ënten werden op voorhand op de hoogte gebracht dat een pakket met onder andere pasta, confituur, koffie, limonade, melk, tomaten, sperziebonen, sardienen, … aan huis zou geleverd worden. Dat werd bijzonder positief onthaald. Ik wil de maatschappelijker werkers dan ook van harte bedanken voor hun inzet.”

Ook andere initiatieven

“Het is o zo belangrijk dat we onze kwetsbare inwoners en gezinnen niet vergeten in deze corona-periode”, gaat schepen Van Impe verder. “De voorbije maanden werden dan ook heel wat initiatieven genomen. En er zullen er nog volgen. Iedereen die ons Sociaal Huis buitenkomt, neemt bijvoorbeeld een gratis flesje alcoholgel mee naar huis. Handhygi ëne kost geld en daar wordt weleens op bespaard. We werken op dit moment ook aan een lokale steunbon die kwetsbare gezinnen in Herzeelse handelszaken kunnen besteden. Ook werken we aan een systeem van 1-euromaaltijden.” Wordt vervolgd.