Rap op Stap-kantoor in Haaltert

Lokaal bestuur Haaltert opende een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Sinds 1 juli kunnen Haaltenaren naar hun eigen Rap op Stap-kantoor aan het Sociaal Huis.

De stap zetten naar een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn. Je kan er gewoon langsgaan na afspraak. De medewerkers bekijken dan samen met jou het ruime aanbod.

De medewerkers van een Rap op Stap-kantoor helpen iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Er kunnen in dit kantoor zowel vakanties als daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden.

Aanbod

Iedereen heeft recht op vakantie en verdient het om er even tussen uit te kunnen en zijn zorgen te vergeten. Het aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, verblijven in de Ardennen, kajakken op de Maas, een citytrip naar Brugge, een fietstocht door de bloesems, een theaterbezoek, concerten en nog zoveel meer! Zoals je zal zien, valt er in Belgi ë heel wat te beleven en te bezichtigen.

Voor wie?

Om bij een Rap op Stap-kantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens lid te zijn.

Je kan er terecht als je:

  • een leefloon ontvangt,
  • een verhoogde tegemoetkoming of WIGW-statuut hebt,
  • een laag inkomen of uitkering hebt (jaarlijks bruto belastbaar inkomen van het huishouden is lager dan of gelijk aan 19.566,25 euro vermeerderd met 3.622,24 euro per persoon ten laste),
  • een UiTPAS aan kansentarief hebt.

Langsgaan

Je vindt het kantoor op de site van het Sociaal Huis (ingang via Spelotheek), Donkerstraat 30 in Haaltert.

Openingsuren: 1ste en 3de woensdag van 9 tot 11 u. en 2de en 4de donderdag van 18 tot 20 u.

Opgelet! Gelet op de coronamaatregelen dien je uitzonderlijk een afspraak te maken. Dit kan op het nummer 053 85 86 40.

Breng zeker je identiteitskaart mee!

Een mondmasker is verplicht.

Meer info: www.rapopstap.be of rapopstap@haaltert.be