50 gratis waardebonnen castratie en sterilisatie huiskat

Vanaf 1  september stelt lokaal bestuur Haaltert weer 50 gratis kattenbonnen ter waarde van 25 euro beschikbaar. Dit voor de castratie en sterilisatie van je huiskat.

Er is één bon te  verkrijgen  per gezin. Met de bon kan je terecht bij een dierenarts naar keuze.

Op die manier vermijd je ongewenste nestjes kittens. Daarnaast is het ook verplicht om je kittens te castreren of steriliseren voor ze 5 maanden oud zijn en voor ze verkocht of weggeven worden.


Haal jouw waardebon gratis af

Zolang de voorraad strekt, kan je een bon afhalen in het gemeentehuis bij dienst Omgeving na afspraak. Een afspraak maak je op het nummer 053 85 86 00.

Breng zeker je identiteitskaart mee.


Zwerfkattenbeleid

Haaltert zet in op dierenwelzijn en daar hoort een diervriendelijke aanpak van het zwerfkattenprobleem bij.

Naast de kattenbonnen, zijn er ook de vangbakken waar zwerfkatten mee gevangen worden, waarna ze door een dierenarts behandeld worden en gecastreerd/gesteriliseerd. Katten die tam zijn, worden daarna via een asiel ter adoptie aangeboden. Katten die niet tam kunnen gemaakt worden, worden teruggezet.

De zwerfkatten kunnen terecht in de schuilhuisjes, waarvan er in elke deelgemeente een staat. Lokaal bestuur Haaltert voedert daar ook de zwerfkatten, zodat ze geen overlast bezorgen.

Lokaal bestuur Haaltert roept op om de zwerfkatten niet zelf te voederen. Niet aan de schuilhuisjes, maar ook niet ergens anders.