Ook Meire onderbroken

Vanmorgen zijn de werken gestart voor het nieuwe wegdek op de Meerlaan. Ook de Meire is onderbroken. Er zal een nieuwe toplaag aangebracht worden en de greppels worden vernieuwd.

Het gaat om het stuk van de Meerlaan van aan de Zuidstraat tot de Hoogstraat in het centrum van Zottegem. Het is voorzien dat de werken vier dagen zullen duren. Tijdens de werken wordt de straat afgesloten voor alle verkeer. Bewoners van de Meerlaan en de Atheneumstraat hebben hebben gedurende de hele werfperiode geen toegang met hun wagen tot hun woning. Sommige bestuurders waren vanochtend verrast dat ook de Meire en de Zuidstraat zijn onderbroken.

UPDATE: ondertussen kan de Zuidstraat wel gebruikt worden voor doorgaans verkeer

Hieronder nogmaals de communicatie van het  Agentschap Wegen en Verkeer

Omleidingen

De weg gaat de hele duur van de werken dicht voor alle weggebruikers. Iedereen moet een omleiding volgen:De  fietsers  zullen in beide richtingen worden omgeleid via de Zuidstraat. De voetpaden blijven wel open voor de voetgangers.Het  doorgaand verkeer (-3,5 ton):

  • vanuit  Erwetegem richting Zottegem centrum rijdt om via Tweekerkenstraat,  Godveerdegemstraat, Broeder Mareslaan, Laurens De Metsstraat, Grensstraat, Noordstraat,  rondpunt, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat, Molenkouter, St-Andriessteenweg.
  • vanuit Strijpen rijdt om via Molenkouter, Kasteelstraat, Neerhofstraat, Laurens De Metsstraat,  Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat, Jasmijnstraat en Tweekerkenstraat

Het  zwaar verkeer  (+3,5 ton)  wordt in  beide richtingen omgeleid via  Beugelstraat richting Velzeke en zo via  N46 Provinciebaan naar de N42 Europaweg.

Lokale bereikbaarheid

De bewoners in de Meerlaan en Atheneumstraat hebben gedurende de hele werfperiode geen toegang met hun wagen tot hun woning. Parkeren kan enkel in de omliggende straten en op het terrein van de oude rijkswachtkazerne, te bereiken via de Gustaaf Schockaertstraat (naast huisnummer 9) . Voor de bewoners van de Molenstraat zal gedurende de werfperiode het éénrichtingsverkeer worden opgegeven zodat zij hun woning kunnen bereiken met hun wagen vanuit de andere richting.De bewoners van de Wurmendries en de daarbij horende straten Steenakkersweg, Alsbroeken, Bosveldstraat, Schoenmakersstraat, Stoofstraat, Gieterijstraat, Mouterijstraat en Weverstraat kunnen hun woning niet meer bereiken via de Wurmendries aangezien deze wordt afgesloten aan de Meerlaan. De landbouwweg Wurmendries zal aangepast worden zodat de bewoners via deze weg toch hun woning kunnen bereiken.

X