Doelman Jorn Brondeel is overtuigd dat Willem II de ideale club is om zijn loopbaan een nieuwe wending te geven

Startte bij jeugd KSC Oosterzele

De 26 jarige doelman Jorn Brondeel, die zijn voetbalcarrière startte in de jeugd van KSC Oosterzele, is zielsgelukkig dat hij aan de slag gaat bij Willem II in Tilburg. Hij is klaar voor het nieuwe avontuur. Zijn overgang van FC Twente naar Willem II stort hem in een zee van geluk. Jorn Brondeel sleurt veel hoop, wilskracht, ambitie, winnaarsmentaliteit, ondervinding en een goed gevoel mee naar Willem II. De Nederlandse club straalt ambitie uit en werd in het vorig seizoen 2019 — 2020 uitgeroepen tot de revelatie van de Eredivisie. Jorn Brondeel tekende een contract voor drie jaar. Hij wil zijn voetbalcarrière een nieuw elan geven. Jorn Brondeel: ‘Willem II is een stabiele club die de laatste jaren steeds beter presteert. Ja, ik heb er enorm zin om te gaan voetballen bij deze club. Keeperstrainer Harold Wapenaar ken ik al van bij SK Lierse. Ik ben er van overtuigd dat hij samen met de rest van het team en de staf het beste in mij naar boven haalt’, aldus een zielsgelukkige Jorn, die sinds 21 augustus 2020 zonder twijfel een aanwinst is voor Willem II.   (Reporter 17, ingestuurde foto).
Jorn Brondeel liet in zijn carrière al veel mooie dingen zien, blijft zich uit de naad werken, traint intensief, werkt op details, en staat altijd open voor verbetering. Hij gaat bij Willem II de moeilijke uitdaging aan. Het is benieuwd uitkijken hoe Jorn een vervolg gaat breien aan zijn voetbalcarrière. Hij heeft zijn zinnen gezet op Willem II. Dat belooft. Wie over hem spreekt, doet dat met bewoordingen als: ambitieus, betrouwbaar, gedreven, correct, vaardige handen, geweldige reflexen, knap keeperswerk. Hij is overtuigd dat de Nederlandse club Willem II de ideale club is om zijn carrière een nieuwe wending te geven.
Loopbaan
Jorn Brondeel begon met voetballen in de jeugd van KSC Oosterzele. Talent. Iedereen voorspelde hem toen al een schitterende carrière. Na een tijd bij Verbroedering Denderhoutem en KSC Lokeren OV, werd hij in 2008 opgenomen in de jeugd van SV Zulte Waregem. Hij speelde nooit in het eerste elftal. Brondeel tekende in 2013 een contract bij Antwerp FC, op dat moment actief in de Tweede Klasse. Hij moest er concurreren met onder andere Björn Sengier. Brondeel debuteerde in november datzelfde jaar, tegen Hoogstraten VV. Daarna moest hij wachten tot februari 2014 om nogmaals eerste keuze te worden voor Antwerp FC. Brondeel tekende in januari 2015 bij Lierse SK, op dat moment actief in de Eerste klasse. Zonder zelf te spelen zag hij zijn ploeg dat jaar degraderen. Gedurende het seizoen 2015/2016 kwam hij 32 keer in actie voor de club in de Tweede klasse. Brondeel verlengde in juli 2016 zijn contract bij Lierse SK tot medio 2020. Diezelfde dag verhuurde de club hem voor twee seizoenen aan NAC Breda, op dat moment spelend in de Eerste divisie. Brondeel werd de eerste keeper bij NAC Breda en promoveerde met het team via de play-offs naar de Eredivisie. Op 24 maart 2017 tekende Brondeel een contract van vier jaar bij FC Twente uit Enschede. Hij werd daar gehaald om Nick Marsman en Sonny Stevens op te volgen. Vanaf de start van seizoen 2017/2018 was hij de eerste doelman. In december 2017 verloor hij echter zijn plek onder de lat aan Jo ël Drommel. Twente eindigde het seizoen als laatste en degradeerde naar de Eerste divisie. In de voorbereiding op seizoen 2018/2019 raakte Brondeel geblesseerd, waardoor hij de start van het seizoen miste. Drommel bleef eerste doelman en Brondeel kwam tot twee wedstrijden in de Eerste divisie. FC Twente werd kampioen en promoveerde terug naar de Eredivisie. Ook op het hoogste niveau speelde hij nauwelijks. Hij viel enkel in in een uitwedstrijd tegen AZ op 2 november 2019, nadat Drommel een rode kaart had gekregen. Op 21 augustus 2020 verkaste Brondeel naar Willem II. Laat het bij Willem II een fantastisch seizoen worden, Jorn. We duimen.   Reporter 17