Politiezones Zottegem-Herzele-St-Lievens-Houtem werken samen op de eerste schooldag van september 2020

Op 1 september 2020 is het opnieuw de eerste schooldag voor heel wat scholieren in Vlaanderen. Op deze dag begeven heel wat scholieren zich met het openbaar vervoer naar de scholen. Het gebruik van de treinen & bussen als verplaatsingsmiddel kan voor een verhoogde druk zorgen in en rondom de stationsomgevingen en de grote bushaltes.

“Als politiezone willen wij ook die dag onze taak opnemen en door onze verhoogde aanwezigheid in het straatbeeld zorgen voor veiligheid en rust, voornamelijk op de belangrijkste wegen van de stations naar de scholen. Ook dit jaar werken we hiervoor samen met de veiligheidsdienst van de NMBS. Securail doet o.a. extra controles op inbreuken rond de specifieke wetgeving (bv. ticketcontrole)”

Gelet op de blijvende maatregelen met betrekking tot de draagplicht van het mondmasker, zal er ook hierop controle zijn. Het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer en in de stationsgebouwen en op de perrons werd immers vanaf 4 mei verplicht.
Wij roepen iedereen op om deze maatregel, die essentieel is voor ieders veiligheid, na te leven.

Specifiek gelden voor de politiezone nog altijd volgend dwingende maatregelen:

Vanaf 29 juli 2020 is het verplicht om op het grondgebied van Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem te allen tijde een mondmasker bij te hebben en dat te dragen op plaatsen waar je zelf vindt dat een veilige afstand niet bewaard kan worden én op deze drukke plaatsen op het grondgebied.
Deze verplichting geldt niet voor fietsers, joggers, automobilisten en kinderen jonger dan 12 jaar, en is van toepassing van 06.00 uur ’s morgens t.e.m. 01.00 uur ’s nachts.

Echter, er geldt een algehele verplichting tot het dragen op volgende specifieke locaties:

Voor HERZELE:
– Groenlaan, Markt, Parking station Herzele (beide kanten, d.i. kant stationsgebouw en kant Mergellaan)
Voor ZOTTEGEM:
– Stationsstraat, Stationsplein, Markt, Zavel, Hoogstraat, Heldenlaan
Voor SINT-LIEVENS-HOUTEM:
– het Marktplein (incl. het plein); de parking van Okay en de parking van Delhaize.

X