Katrijn De Clercq pakt brons op EK wielrennen in Plouay

In de wedstrijd voor dames junioren op EK wielrennen in Plouay, heeft Katrijn De Clercq uit Oosterzele, op knappe wijze het brons veroverd. De wedstrijd was 69 kilometer lang en was verdeeld over vijf ronden op een toch wel lastig parcours. En toch werd het alweer een massaspurt zoals het ook al in voorgaande wedstrijden was. Van bij het begin werd er een heel hoog tempo aangehouden door de Fransen en de Italianen. Achteraan het peleton werd het kaf van het koren gescheiden. Na drie ronden wedstrijd was het peleton zelfs uitgedund tot een dertigtal rensters. Topfavoriete Shirin Van Anrooij en de Belgische Fien Masure kwamen net voorbij halfweg koers ten val.   In de voorlaatste ronde probeerden heel wat deelneemsters het peleton te ontlopen, maar de Italianen hielden alles goed gesloten. Een massaspurt kon niet meer vermeden worden. Hierin toonde de Italiaans Eleonora Gasparrini zich overduidelijk de snelste voor twee Belgische meisjes. Marith Vanhove, die nog eerstejaars is, behaalde knap zilver en Katrijn De Clercq spurtte zich dus naar het brons. de Europese kampioene in het tijdrijden, de Nederlandse Elise Uijen, werd negende en de uit Laarne afkomstige Julie De Wilde kon zich nog net in de top tien plaatsen. Voor Katrijn De Clercq, die al heel wat Belgische titels op de piste behaalde en ook al medailles op de weg wist te veroveren, is dit zeker en vast een bevestiging van haar kunnen en dit toch wel op het allerhoogste niveau. Katrijn kijkt nu nog uit naar het BK in Koksijde op 20 september en misschien gaat ze ook nog wel naar het WK wielrennen. Voor het WK is de locatie nog niet gekend op dit moment. Katrijn zal ook nog deelnemen aan het EK baanwielrennen in het Italiaanse Forli waar ze samen met Marith Vanhove koppel zal vormen in de ploegkoers. Beide rensters zijn trouwens een product van de topsportschool. Nog heel wat om naar uit te kijken dus.   De toekomst van het Belgische dameswielrennen ziet er rooskleurig uit. (foto: ADT)

 

Uitslag:

1 Eleonora Camilla Gasparrini (Ita)

2 Marith Vanhove

3 Katrijn de Clercq

4 Maeva Squiban (Fra)

5 Daniela Campos (Por)

6 Mijntje Geurts (Ned)

7 Marie Schreiber (Lux)

8 Kristýna Burlová (Tsj)

9 Elise Uijen (Ned)

10 Julie de Wilde