Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

©Sophie Richez - pastoor Roger Cosyns en rector Herman Van Lierde

Sint-Corneliusparochie Ninove vierde samen voor 100 jaar priesterwijding

Vrijdagavond 28 augustus vierde de Sint-Corneliusparochie uit Ninove met honderd aanwezigen in de Abdijkerk eucharistie met rector Herman Van Lierde en pastoor Roger Cosyns. Samen zijn zij in dit buitengewone jaar 2020 honderd jaar priester! Zestig jaar directeur Herman Van Lierde en veertig jaar pastoor Roger Cosyns.

De grote viering was oorspronkelijk gepland in juni maar kon niet doorgaan. Ondertussen zijn de maatregelen opnieuw wat strenger. Toch wou de Sint-Corneliusparochie deze priesters even in de bloemetjes zetten of beter gezegd een dankuwel met een goed kistje wijn en mooie andere geschenken …

©Sophie Richez – 100 mensen vieren samen voor 100 jaar priesterwijding
©Sophie Richez – Rector Herman Van Lierde en pastoor Roger Cosyns
©Sophie Richez – 100 mensen vieren samen voor 100 jaar priesterwijding
©Sophie Richez – 100 mensen vieren samen voor 100 jaar priesterwijding
©Sophie Richez – E.H. Roger Cosyns
©Sophie Richez – 100 mensen vieren samen voor 100 jaar priesterwijding
©Sophie Richez – Directeur Herman Van Lierde
©Sophie Richez – Directeur Herman Van Lierde ontving een kaars van zuster Jeannine

 

©Sophie Richez – Directeur Herman Van Lierde ontving met veel enthousiasme zijn kistje wijn
©Sophie Richez – E.H. Roger Cosyns ontving ook zijn kistje wijn
X