©RV - DENDER WALK - Val éries inzamelingsactie voor River Cleanup

Ingenieur energie Val érie de Groote trekt haar wandelschoenen aan voor het goede doel

16u wandelen langs de Dender ten voordele van River Cleanup

Zaterdag trekt Val érie de Groote haar wandelschoenen aan voor het goede doel. Het doel: langs de Dender wandelen van het begin in Ath tot de monding in Dendermonde, bijna 67 km. Om 4u00 ’s morgens zal ze haar actie starten op de grote markt in Ath, om rond 19u30 in Dendermonde aan te komen.  

Met haar actie wil de ingeweken Aalsterse aandacht vragen voor de zwerfvuilproblematiek in en rond onze rivieren. Val érie: ” Zelfs  na twee edities van de “World Cleanup Day”, die ik mee mocht organiseren,  en jarenlange inspanningen van zwerfvuiljagers en Mooimakers blijft zwerfvuil een probleem. Met name zwerfvuil in en rond rivieren, dat zo mee naar zee gevoerd wordt en bijdraagt aan de plastiek soep in onze zee ën en oceanen. Elk jaar 8 miljard kilogram!”  

Met de tocht van in totaal 67 km wil Val érie sponsoring ophalen ten voordele van River Cleanup, een vzw die door haar broer Thomas opgericht werd. River Cleanup organiseert opruimacties, en investeert ook in technologie ën die plastic  uit rivieren vissen. In Belgi ë en in meer dan 20 landen wereldwijd.  

Haar oproep kreeg al gehoor. Lions Club Aalst en verschillende priv ésponsors deden al een duid in het zakje. Vandaag staat de teller op 1.305 EUR, of 19 euro per gewandelde km, maar het kan nog beter. Wie haar actie nog wil steunen kan dit via deze link: https://www.facebook.com/donate/296359911419775/ . Bij 25 euro per km zal Val érie de tocht  nadien opnieuw afleggen en over het ganse traject zwerfvuil opruimen. Ze mikt erop om daarmee klaar te zijn tegen World Cleanup Day op 19 september.

X