Solidariteitsacties voor slachtoffers brand Schendelbeke


Geraardsbergen/Schendelbeke. Naar aanleiding van de brand van een gezinswoning in de Dagmoedstraat te Schendelbeke in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus, kwamen Johan, Stephanie en hun vijf kinderen op straat te staan. Heel wat vrienden en sympathisanten hebben intussen hun steun betuigd. Wie de slachtoffers nog een hart onder de riem wil steken, kan zich richten tot onderstaande initiatieven:

Caf é Blue Lagoon (Adamstraat 31 te Geraardsbergen) verkoopt pannenkoeken aan €5 per pakje. Afhalen   kan op zaterdag 5 en zondag 6 september in caf é Blue Lagoon. De pannenkoeken kunnen ook ter plaatse worden genuttigd (coronaproof). Bestellen kan via volgend nummer 0476/548 170.
Wie de familie financieel wil steunen, kan dit doen door een bijdrage te storten op volgend rekeningnummer: BE 67 8802 3972 0187
De rekening is in beheer van de familie Van Damme. Gelieve te vermelden: ‘Johan en Stephanie donatie’.
Er wordt ook een snoepverkoop georganiseerd. Voor €3 krijg je 200g snoep. Deze actie door de Famillie De Cubber-Ployaert wordt georganiseerd. Je kan bestellen via de Facebookpagina van Kristina Ployaert.   Deze actie wordt mede ondersteund door voetbalclub VK Jong Geraardsbergen. De verkoop en de afhaalmomenten zullen in de kantine   van de voetbalclub doorgaan.
Er staat ook een spaghetti benefiet (vanaf 4 oktober) op stapel. Volwassenen betalen €12. Een steunkaart kost €6. bestellen kan je door te storten op BE91 7360 7353 6976. Caf é Sport Echo (bij Peter) verzorgt de organisatie. De thuislevering is gratis. We de porties graag komt halen, komt naar de Botermelkstraat 10 te Geraardsbergen.
Hope For Childeren geeft twee slaapkamers voor de kinderen.
Welzijnsschakel Speksteen geeft ondersteuning d.m.v. speelgoed en schoolgrief.

Kleuterschool Madeliefje voorziet de familie Van Damme in kledij, speelgoed…
Medewerkers van de dorpsraad van Schendelbeke hebben een geldinzameling georganiseerd en hebben tevens ondersteuning geboden d.m.v. droge voeding.

Johan, Stephanie en hun vijf kinderen danken iedereen die hen steunt in deze moeilijke tijden.

Julien Borremans
X