â€˜Duaal leren’ enorm populair op GO! Atheneum Geraardsbergen. Werkzekerheid verzekerd.

Dieter Dierickx (vakleerkracht Interieurbouwer), Liesbeth Venneman (trajectbegeleidster),
Alain Huyghe (vakleerkracht Installateur Gebouwenautomatisering), Brecht Persoons (directeur),
Chris Teirlinck (technisch adviseur coördinator)


Geraardsbergen. ‘Duaal leren’ op het GO! Atheneum Geraardsbergen zorgt voor jobs, jobs en jobs! De cijfers liegen er niet om want alle leerlingen die vorig jaar de duale leervorm be ëindigden kregen een contract aangeboden bij de werkgever waar ze gedurende een gans schooljaar stage liepen en een praktijkgerichte opleiding konden volgen. Het is dan ook geen verrassing dat ‘Duaal leren’ dit nieuwe schooljaar gierend uit de startblokken schiet: het aantal leerlingen binnen de onderwijscomponent verdubbelde dit schooljaar op het Geraardsbergse Atheneum. In onzekere coronatijden blijkt werkzekerheid nog belangrijker dan anders. Dat verklaart waarom 28 leerlingen zich voor dit nieuwe schooljaar inschreven voor een duaal leertraject.

Trajectbegeleidster Liesbeth Venneman glundert als ze de cijfers overloopt en vertelt fier over de grote voordelen van een duaal leertraject: “De leerlingen ‘Duaal leren’ zijn drie dagen op de werkplek en slechts twee dagen op school. Door dit systeem krijgen de leerlingen de tijd om een bedrijf te leren kennen en kunnen ze gedurende een gans schooljaar ervaring opdoen en tegelijkertijd een diploma halen. Het bedrijf krijgt de kans om de leerlingen op te leiden en krijgt zicht op de competenties van de afstuderende. We zijn heel fier dat vorig schooljaar al onze leerlingen een jobaanbieding kregen, het toont aan dat ‘Duaal leren’ werkt!”

Directeur Brecht Persoons verwijst graag naar het diverse aanbod aan duale studierichtingen op het Atheneum: “Vorig schooljaar zwaaiden we de eerste afgestudeerden van de duale trajecten in ‘Installateur Gebouwenautomatisering’, ‘Interieurbouwer’, ‘Kinderbegeleider’, ‘Zorgkundige’ en ‘Restauratievakman Schilder-decorateur’ uit. Diverse sectoren met veel werkzekerheid en voor heel uiteenlopende leerlingenprofielen. De leerlingen staan ook nooit alleen in hun leerproces want er is constante begeleiding van vakleerkrachten en trajectbegeleiders. Wie een duaal traject wil starten, wordt eerst gescreend op arbeidsrijpheid en arbeidsbereidheid.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is dan ook fier op het schitterende en kwaliteitsvolle duale schooljaar 2019-2020 en heeft veel vertrouwen dat ‘Duaal leren’ ook tijdens deze coronacrisis de perfecte stap  tussen school en arbeidsmarkt zal blijven.

Inschrijven voor de Duale-richtingen binnen het GO! Atheneum Geraardsbergen kan door contact op te nemen met de trajectbegeleider Liesbeth Venneman via  liesbeth.venneman@ka-geraardsbergen.be

X