Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Lokaal dienstencentrum Egmont herstart groepsactiviteiten

Deze week werd beslist om de preventieve sluiting van het Lokaal Dienstencentrum (LDC) op te heffen en er opnieuw groepsactiviteiten toe te staan.

“Er zijn reeds tal van leuke activiteiten gepland voor de komende weken, zoals een knutselnamiddag, taal- en ICT-cursussen, een wekelijkse turnles, een wandeling, spelnamiddag of fietstocht”, laten burgemeester Jenne De Potter (CD&V) en schepen van Sociale Zaken Peter Vansintjan (CD&V) weten. “Inschrijven voor de activiteiten kan via email naar ldcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09/364.56.95. Het onthaal van het lokaal dienstencentrum is toegankelijk van 9 uur tot 12 uur. De volledig kalender met data en meer informatie over alle activiteiten vind je op www.zottegem.be/LDCEgmont.

Het stadsbestuur laat weten de evolutie van de verspreiding van het coronavirus op de voet te volgen. Indien het aantal
besmettingen in de regio zou stijgen, en er zich wijzigingen in de dienstverlening van het lokaal dienstencentrum opdringen, communiceert het lokaal dienstencentrum rechtstreeks met zijn bezoekers via een nieuwsbrief.

“Zij roepen dan ook alle geïnteresseerden op om hun naam en (e-mail)adres te bezorgen aan het Lokaal Dienstencentrum Egmont, zodat ze iedereen tijdig kunnen verwittigen van mogelijke wijzigingen in de dienstverlening”, geven De Potter en Vansintjan nog mee.   “Opnieuw aanbieden van de dienstverlening en activiteiten kan uiteraard enkel mits de nodige voorzorgen. En daarvoor vraagt het LDC graag je medewerking. Kom je naar het lokaal dienstencentrum? Schrijf vooraf in en hou je tijdens het bezoek aan de voorzorgregels: 1,5 meter afstand houden of mondmasker dragen als dat niet lukt, regelmatig handen wassen en correcte hoest- en niesetiquette.”

Belangrijk – Wanneer kom je niet naar het lokaal dienstencentrum?

“Als je symptomen hebt van COVID-19, als je minder dan 14 dagen geleden positief werd getest op het virus of als je geïdentificeerd bent als een hoog of laag risicocontact van een persoon die besmet is met COVID-19 in het kader van contact tracing. We kijken er naar uit jullie terug te mogen verwelkomen!”

X