Op de foto van links naar rechts Annelies Bourgonjon, directrice De Hoop, Griet Van Caenegem, voorzitster Soroptimist Zottegem ZOVL , Marina Fauconnier, PR extern Soroptimist Zottegem ZOVL.

Overheid bespaart op werking De Hoop maar Zottegemse Soroptimisten grijpen in

De Zottegemse Soroptimisten hebben een bier gebrouwen dat zal verkocht worden ten voordele van VZW De Hoop.

Officieel heten de dames ‘Soroptimist Zuid-Oost-Vlaanderen‘. Het gaat om een groep van 40 vrouwen die zich inzet voor allerlei goede doelen. “Deze keer hebben we het brouwen gesponsord van 1.000 liter zogenaamd ‘ZIM-bier waarvan de opbrengst aan vzw De Hoop in Zottegem zal geschonken worden, een voorziening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. De ZIM Hoppig Blond is een vlot drinkend blond honingbier. Door de Hoevebrouwers werd wat karakter aan het bier gegeven door de toevoeging van drie extra hopsoorten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,5%.”

“De Hoop , een kleinschalige, huiselijke voorziening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, gaat dit exclusieve bier verkopen tijdens opendeurdagen, koffienamiddagen voor familie en vrienden van de cli ënten en ze zullen het ook gebruiken als relatiegeschenk naar sponsors toe. Soroptimist Zottegem besloot dit project te steunen en daardoor De Hoop een mooie winst te laten realiseren met de verkoop van het bier: broodnodige winst om degelijke zinvolle ateliers vorm te geven. Want door recente besparingen vanuit de overheid, is er een serieuze daling van de werkingsmiddelen van De Hoop vanaf 2020 onder andere voor het houtatelier, het bijenproject enz…”

“In dit laatste project werken de cli ënten van De Hoop mee bij de verzorging van de bijen en het slingeren van de honing. Ook in het tuinatelier gaat er aandacht uit naar beplanting die de bijen ten goede komt. Op die manier draagt de imkerij voluit zijn steentje bij tot de instandhouding van de bijenpopulatie. Een activiteit die perfect de brug slaat tussen ecologisch bewustzijn en een arbeidsgeöri ënteerde en maatschappelijk zinvolle dagbesteding”

 

 

 

X