Toogal Djangue blijft zich inzetten voor kansarme kinderen. Om fier op te zijn!

De Zottegemse vzw Toogal Djangue blijft zich ook in deze moeilijke coronatijden inzetten voor kansarme kinderen. In het bijzonder voor meisjes in Senegal die daar niet dezelfde kansen krijgen als jongens.

De zeer populaire barbecue van Toogal Djangue kon dit jaar niet doorgaan wegens de coronamaatregelen, maar Agnes Dieme en haar team gingen op zoek naar een alternatief. Na veel denkwerk werd besloten om begin augustus een afhaal-eetfestijn te organiseren. Met op het menu: ‘kip en rib’.

“De respons was een succes, waarvoor onze dank aan al diegene die een maaltijd bestelden alsook diegene die een bedrag hebben gestort op de rekening van de vzw”, aldus Toogal Djangue bezielster Agnes Dieme.   “We danken in het bijzonder Traiteur Danny Soenen, sinds jaren onze vaste partner voor de catering, alsook de eigenaar van Carwash Sirocco die het ons mogelijk maakte om een drive-in te organiseren met de in achtneming van de COVID-19 maatregelen op zijn site en ook alle vrijwilligers die ons geholpen hebben bij het organiseren van dit event!”

“Normaal gezien kunnen wij met de opbrengst van de BBQ zorgen voor de inschrijvingen, gevulde boekentassen en een dagelijkse warme maaltijd. Jammer genoeg is de opbrengst van de afhaalmenu’s heel wat minder dan de opbrengst van onze jaarlijkse BBQ. De inkomsten van de sponsoring, tombola en drank is er dit jaar echter niet, wat dus een groot verschil maakt tussen beide evenementen. Met de opbrengst van de afhaalmenu’s zullen wij de inschrijvingen van de leerlingen kunnen bekostigen. Helaas kunnen we dit schooljaar niet meer zorgen voor gevulde boekentassen en warme maaltijden op school door gebrek aan financi ële middelen. Wij doen dus een warme oproep aan mensen die ons project willen steunen , zij kunnen steeds de vzw helpen via een gift op de rekening van vzw Toogal Djangue reknr : BE71 3631 2554 0369.”  

“Bedankt jullie allemaal voor de steun”

X