ingezonden foto Karina Soors

Het is nooit te laat om je droom na te jagen. Hoe Anneleen op 39 jarige leeftijd haar carrière een nieuwe wending gaf.

ingezonden foto Karina Soors

Sinds een jaar is Anneleen Ghesquiere met haar gezin verhuisd van Gentbrugge naar Merelbeke om haar droom na te jagen en haar eigen acupunctuurpraktijk op te zetten. Een droom die ze pas realiseerde na een carrière in de HR. Op haar 34e besloot ze haar job op te geven en opnieuw naar de universiteit te gaan, ditmaal om kine te studeren. Niet evident voor een mama van 2 kinderen om terug voltijds te gaan studeren tussen de 18-jarige studenten. Bovendien combineerde ze haar universitaire studies met een extra opleiding acupunctuur. Studies die ze beide met grote onderscheiding kon afronden.

Hoewel ze snel werk vond als kinesist in een groepspraktijk in Sint-Amandsberg, besloot ze in 2019 te verhuizen naar Merelbeke om haar job als kine te combineren met een eigen acupunctuurpraktijk (Acupunctuur Merelbeke). De plannen waren om eind maart 2020 de deuren te openen, maar Corona dwarsboomde de plannen. Uiteindelijk opende ze de deuren van haar praktijk midden mei en heeft ze het zich nog geen seconde beklaagd. “Het is opvallend hoe vlot de mensen de weg vinden naar de acupunctuur”, zo geeft Anneleen mee. “Veel mensen sukkelen met klachten waarbij de Westerse geneeskunde onvoldoende kan helpen of leven met een constante pijn en gaan op zoek naar alternatieven. Vanuit de acupunctuur werk ik aanvullend op de Westerse geneeskunde en help ik mijn pati ënten om hun klachten te doen minderen en als het kan weg te nemen.”

Haar nieuwe job beklaagt ze zich nog geen dag. Integendeel, de zin om te blijven bijleren en de goesting waar ze elke dag mee aan de slag gaat is bijzonder groot.

Wat haar ambities nog zijn? Mijn pati ënten aantonen dat het niet per se kiezen is tussen de Westerse en de Oosterse geneeskunde is. Vandaar dat ik mijn job als kine zal blijven beoefenen naast mijn eigen acupunctuurpraktijk. Maar intussen open ik mijn tweede behandelruimte en hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met acupunctuur.

info: acupunctuurmerelbeke@gmail.com

X