Melle lanceert nieuwe erfgoedwandeling met ErfgoedApp op Open Monumentendag

Zondag 13 september is het Open Monumentendag

Zondag 13 september is het Open Monumentendag. H ét ideale moment om de nieuwe erfgoedwandeling van de gemeente te onthullen. Naast de gewone brochure wordt een heuse ErfgoedApp gelanceerd met daarin een audiotour en een boeiende wandelzoektocht.  

De bunkergordel doorheen Melle en Gontrode
In 1932 startte het Belgisch leger met de aanleg van een bunkergordel ten zuiden van Gent.
Van de oorspronkelijke 228 bunkers blijven er vandaag nog zo’n 180 over. Deze getuigen van de oorlogsdreiging in de jaren ’30 van vorige eeuw.

Ga met je bubbel op verkenning langs de landelijke wegen van Melle en Gontrode. Tijdens de wandeling kom je een negental bunkers tegen en leer je ook het interessante oorlogsverleden van onze gemeente beter kennen.

Ontdek de digitale tour in de gratis ErfgoedApp
Naast de papieren brochure bieden we ook een digitale tour aan via de gratis ErfgoedApp. In de app vind je meer informatie over de verschillende bunkers en een audiogids over het oorlogsverleden van de gemeente. Je kan de app downloaden op je smartphone via Googleplay (android) of in de Appstore (IOS).

Wandelzoektocht en een verrassing voor de jeugd
Voor de speurneuzen voorzien we een uitdagende wandelzoektocht, de antwoorden kan je aanvinken in de app. Na de wandeling krijgt de jeugd een leuk aandenken: een kleurboek met verschillende monumenten uit de regio die deelnemen aan Open Monumentendag ontwikkeld in samenwerking met Erfgoed Viersprong.

De wandeling van ongeveer 9 kilometer start en eindigt aan het GOC Gontrode. De brochure en het kleurboek kunnen tussen 10 en 18 uur opgehaald worden
Wie de wandeling na 13 september maakt en een foto aan één van de bunkers doorstuurt naar museum.melle@skynet.be mag het kleurboek komen ophalen in ons gemeentehuis.
Deze wandeling is minder geschikt voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

X