Oproep aan de burger: Poll ivm coworking in Zottegem

Enkele van onze trouwe volgers hebben het idee om in Zottegem een coworking space te starten...

Coworking is een stijl van werken die een gedeelde werkomgeving, vaak een kantoor en onafhankelijke activiteit omvat. In tegenstelling tot een typische kantooromgeving, zijn coworkers meestal geen werknemers van hetzelfde bedrijf of organisatie, maar vormen ze een verzameling van zelfstandigen, freelancers, thuiswerkers, of mensen die veel moeten reizen en toch willen werken vanuit een werkplek met collega’s. Coworking wordt zodoende ingezet om problemen van isolement en afleiding bij het thuiswerken tegen te gaan.

Een van de kenmerken van een coworking-locatie is het aantrekkelijk maken van een werkomgeving door middel van randanimatie en/of bijeenkomsten. Coworking is dus meer dan alleen een fysieke ruimte, het is een groep. Deze faciliteert sociale en informele bijeenkomsten van een groep geïnteresseerde mensen.

NUUS poll ivm coworking

Het is geen geheim dat co-working al een tijdje in de lift zit. 15 jaar geleden zag je dit bijna nauwelijks of zelfs niet in Belgi ë. Tegenwoordig (vooral in de grootsteden) komen er overal van deze spaces bij.

Nemen we Gent als voorbeeld kan je hier een overzicht vinden (rond de 25 resultaten): https://www.coworkingspace.gent/

Zeker nu met de huidige Covid situatie thuiswerken de norm is en waarschijnlijk in de toekomst de werkgevers flexibeler gaan omspringen met op een andere locatie dan thuis te werken denken we dat een coworking plek in Zottegem ook een toegevoegde waarde zou zijn.

  • Kleine zelfstandigen die nu thuis werken
  • Werknemers die ook de vrijheid krijgen om enkele dagen van thuis te werken
  • Organisaties die een vergader/workshopruimte nodig hebben

Buiten het sociale aspect is er ook natuurlijk het kruisbestuivingseffect, persoon 1 doet websites en heeft een designer nodig…die ontmoetingen kunnen ook plaatsvinden tijdens het coworken.

Naast het werken kunnen er natuurlijk events plaatsvinden om de band tussen de leden te versterken…+ lokale handelaars/artiesten een plekje geven om hun zaken “ten toon te stellen”

Gerechtsgebouw

De eerste stap om een coworking te starten is uiteraard het vinden van een geschikte locatie. Nu blijkt de stad zottegem net een gebouw te koop hebben… Het oude gerechtsgebouw.

Deze locatie beschikt over voldoende ruimte voor kantoorruimte en vergaderzalen + lunch ruimte. Is makkelijk bereikbaar (ook met openbaar vervoer). En ligt net naast centrum Zottegem.

Dit is een prachtig gebouw dat we graag zouden behouden in Zottegem en op correcte manier renoveren. Liefst ook met iets van toegankelijke events zodat niet enkel de coworking leden maar volledig Zottegem kan meegenieten van deze locatie met geschiedenis.

Nuus

Aangezien Nuus een heel groot bereik heeft in onder de bevolking van Zottegem leek het ons ideaal om een oproep te lanceren om een inzicht te krijgen in de mogelijke interesse. Vooral om coworkers aan te trekken maar ook om eventuele investeerders te bereiken.

X