Nieuw concept eetfestijn N-VA Zottegem

In coronatijden is een traditioneel eetfestijn organiseren niet mogelijk. N-VA Zottegem maakt daarom van de nood een deugd en pakt uit met een nieuw tweeledig concept op zaterdag 10 en zondag 11 oktober: een formule van afhaal en levering, eventueel gecombineerd met een ‘groet & ontmoet’ met de Zottegemse N-VA-schepenen en met   Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financi ën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed en Peter De Roover, N-VA fractieleider in het federale parlement.

“Het is te riskant om in deze coronacrisis te mikken op een klassiek eetfestijn. Je weet immers nooit hoe de coronacijfers in het najaar zullen evolueren”, zegt Matthias Diependaele.“ Daarom kiezen we dit jaar voor een concept van afhaal en levering, wat ook in de horeca een beproefd concept gebleken is. Zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober bezorgen onze N-VA-bestuursleden je aan huis een verzorgde maaltijd en bijhorende drank. We beperken ons daar wel tot Groot Zottegem”, verduidelijkt Diependaele.

“Op zondag kan je de maaltijd en drank ook zelf komen ophalen in Feestzaal Bevegemse Vijvers. Wie wat meer tijd heeft, kan daar rustig een aperitiefje nemen of deelnemen aan een halfuurtje ‘groet & ontmoet’ met onze lokale N-VA-schepenen (Evelien De Both, Brecht Cassiman en Evert De Smet), met Peter De Roover, N-VA-fractievoorzitter in het federale parlement of met mezelf. Peter en ik zullen met plezier een woordje uitleg geven over de federale en Vlaamse politieke situatie van dat moment”, knipoogt Diependaele.

Uiteraard zal de hele organisatie in de feestzaal afgestemd worden op de coronamaatregelen die op dat moment gelden”, benadrukt Diependaele. “Zo werken we met verschillende afhaalperiodes en met bewegwijzering om te grote drukte in de feestzaal te vermijden. We zorgen ook voor voldoende afstand tussen de aperitieftafels en aperitieven zal uitsluitend zittend kunnen. Voor de ‘groet & ontmoet’ maken we per halfuur bubbels van maximaal tien personen en voorzien we de nodige afstand tussen de zeteltjes.”

Diependaele hoopt toch dat heel wat N-VA-vrienden uit Zottegem en omstreken de stap   naar de Bevegemse Vijvers zullen zetten. “Door de annulering van de evenementen hebben veel mensen deze zomer de typisch Zottegemse gezelligheid moeten missen. Iedereen snakt meer dan ooit naar een ontspannend momentje buitenshuis. Kom dus gerust langs op 11 oktober voor je zondagse aperitief of een interessante politiek babbel, in coronaveilige omstandigheden.”    

Meer informatie over het aanbod en hoe te bestellen vind je op de website van N-VA Zottegem: https://zottegem.n-va.be/eetfestijn-2020. Bestel bij voorkeur via het online formulier op de website. Je kunt ook bestellen via het formulier in het huis-aan-huisblad van N-VA, dat half september in alle Zottegemse bussen valt. Bovendien kun je ook via de N-VA-bestuursleden van Zottegem een bestelformulier krijgen.  

X